R5 3600 RX 5600XT sistem toplama

Ew1rhan

Hectopat
Bir önceki konumda da belirttiğim gibi da sıstem2'yi veya GameGaraj'dan bir PC alacaktım ama değiştirmek istediğim parçaları adam gibi değiştiremediğim için kendim bir PC topladım. Bilerek hard disk eklemedim 500 GB SSD yeteceğini düşünüyorum ve bunun dışında eklemediğim eksik parçalar olabilir onları söylerseniz sevinirim. Bir de yeni nesil oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım ve bilgisayarın fiyatı 9700TL oldu. Eğer fiyatı daha düşük ama performansı iyi olan parçalar biliyorsanız yazarsanız sevinirim. Çok soru sordum ama bilmem lazım .) genelde CS:GO vb. FPS oyunları oynuyorum arada GTA 5 falan. Parçalar aşağıda.

İşlemci = AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci

Ekran kartı = ASUS TUF 3 Radeon RX 5600 XT OC EVO 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

Anakart = ASUS PRIME B450M-K 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 DVI VGA mATX Anakart

SSD = KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)

Bellek = CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram

PSU = CORSAIR VS550 550W 80+ 120mm Fanlı PSU

Kasa = CORSAIR Carbide Serisi SPEC-05 650W 80+ USB 3.0 Siyah Mid Tower Kasa

Monitör = GameBooster 23.6" GB-2461CF 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD Freesync Curved Gaming Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir önceki konumda da belirttiğim gibi da sıstem2'yi veya GameGaraj'dan bir PC alacaktım ama değiştirmek istediğim parçaları adam gibi değiştiremediğim için kendim bir PC topladım. Bilerek hard disk eklemedim 500 GB SSD yeteceğini düşünüyorum ve bunun dışında eklemediğim eksik parçalar olabilir onları söylerseniz sevinirim. Bir de yeni nesil oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım ve bilgisayarın fiyatı 9700TL oldu. Eğer fiyatı daha düşük ama performansı iyi olan parçalar biliyorsanız yazarsanız sevinirim. Çok soru sordum ama bilmem lazım .) genelde CS:GO vb. FPS oyunları oynuyorum arada GTA 5 falan. Parçalar aşağıda.

İşlemci = AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci

Ekran kartı = ASUS TUF 3 Radeon RX 5600 XT OC EVO 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

Anakart = ASUS PRIME B450M-K 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 DVI VGA mATX Anakart

SSD = KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)

Bellek = CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram

PSU = CORSAIR VS550 550W 80+ 120mm Fanlı PSU

Kasa = CORSAIR Carbide Serisi SPEC-05 650W 80+ USB 3.0 Siyah Mid Tower Kasa

Monitör = GameBooster 23.6" GB-2461CF 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD Freesync Curved Gaming Monitör

Sanırım görmemişsin fakat kasa zaten dahili PSU. Bir de illaki İtopya olmak zorunda değil ise diğer sitelere de göz atabilirsin. Bende toplama konusunda pek iyi değilim. Kolay gelsin.

Sizcede biraz pahalı değil mi? Bana sorarsanız alınmaz. Kasa içinde zaten PSU bulunurken bir de yanına başka bir PSU daha eklemişsiniz. Ayrıca o kasanın içindeki PSU kronik sorunlu versiyon. Onu almayın. Alacaksanız SPEC-DELTA alın. Monitör için daha kaliteli markalara yönelmenizi öneririm.

Sizcede biraz pahalı değil mi? Bana sorarsanız alınmaz. Kasa içinde zaten PSU bulunurken bir de yanına başka bir PSU daha eklemişsiniz. Ayrıca o kasanın içindeki PSU kronik sorunlu versiyon. Onu almayın. Alacaksanız Spec-Delta alın. Monitör için daha kaliteli markalara yönelmenizi öneririm.

Çok iyi bildiğimi söyleyemem fakat bana da pahalı geldi. Yanlış bir şey söylememek için yorum yapmadım. Bende RX 5600X Pulse ve 3600 içeren sistemi monitör olmadan 6.3K gibi bir fiyata toplamayı düşünüyorum. Tekrar gözden geçirilmeli sistem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı