Çözüldü R5 3600 RX 570 sistem oyun oynarken DRAM ışığı yakıp mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cahhlama2

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, yaklaşık 4 senelik bilgisayarımda 2 haftadır CS oynarken önce oyun donuyor ardından mavi ekran ve anakartta DRAM ışığı yanıyor. Başka oyun oynamıyorum. Bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yoktu. Nasıl çözebilirim? Sistem bilgilerimi aşağıya yazdım.
  • Ryzen 5 3600.
  • Sapphire Nitro RX 570 4 GB.
  • XPG 8x2 16 GB 3200MHz.
  • Gigabyte Aorus B450 Elite.
  • 1 TB M.2 SSD.

Çözüm
Tüm bunları yapmama rağmen sorunum maalesef düzelmedi son olarak 3 gün önce oyun içerisinde rastgele bir kişinin de Windows 11 kullanırken bu hatayı aldığını öğrenince bende format atıp Windows 11'den Windows 10'a geçiş sağladım ve ilginç bir şekilde 3 gündür 1 defa bile mavi ekran almadım şu anlık sorunum düzeldi gibi gözüküyor.
Minidump dosyalarını paylaşırsanız daha isabetli şekilde çözüm önerileri sunabiliriz hocam.

Merhaba. Minidump dosyalarınız oluşmadığına göre, ve DRAM ışığı olayına göre sizden RAM testi yapmanızı rica ediyorum. Memtest86 testi yapıp sonuçları buraya atar mısınız?

Son düzenleme:
Minidump dosyalarını paylaşırsanız daha isabetli şekilde çözüm önerileri sunabiliriz hocam.

Merhaba. Minidump dosyalarınız oluşmadığına göre, ve DRAM ışığı olayına göre sizden RAM testi yapmanızı rica ediyorum. Memtest86 testi yapıp sonuçları buraya atar mısınız?

Hocam 10 saat sürebilir yazıyor mavi ekran attığı zaman altta bir hata kodu yazıyor tam okuyamadım ne yazdığını telefonla kayıt altına almaya çalışayım mı şu an da 10 saat zamanım yok.

Hocam 10 saat sürebilir yazıyor mavi ekran attığı zaman altta bir hata kodu yazıyor tam okuyamadım ne yazdığını telefonla kayıt altına almaya çalışayım mı şu an da 10 saat zamanım yok.

Eğer bir sonuç alamazsak müsait bir zamanda Memtest86'yı deneyeyim.

Eğer bir sonuç alamazsak müsait bir zamanda Memtest86'yı deneyeyim.
Olur. Mavi ekran olduğu zaman bir görsel yeterli olur. Stop Code önemli olur, ayrıca bazen altında .sys uzantılı yazılar da çıkıyor onlar da olursa çok daha iyi olur. Memtest86 testi de uzun sürer doğru.

Hocam RAM olabilir sıkıntı. Müsait olduğunuz zaman Memtest86 testi yapın dediğim gibi. Ayrıca, minidump oluşmamasının bir diğer sebebi disk hatasıdır. HD Tune ile "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" uygulayıp sonucu ve Health menüsünü paylaşır mısınız? Diski kontrol edelim.
https://www.hdtune.com/files/hdtunepro_575_trial.exe

1747246405708.png
bir problem gözükmüyor hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı