R5 3600 RX 5700 Sisteme UPS alınmalı mı?

Justpub

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2019
Mesajlar
629
Çözümler
1
Arkadaşlar yakın zamanda bir bilgisayar topladım. Bu soruyu sormamda ki amacım yaptığım işin yarım kalmaması v. B. Durum değildir. Tek dert ettiğim konu bilgisayarın zarar görmemesi buna göre cevap verebilirseniz çok sevinirim.(Yani elektrik gittiğinde PC zarar görmesin hemen PC'yi kendim kapatabileyim yeterli.)
Bulunduğum bölgede 2 haftada 1 bazen ise ayda 1 kez elektrik kesintisi yaşıyorum. Çok sık değil aslında ama bu beni tedirgin ediyor.

Online UPS fiyatları çok yüksek maalesef o kadar bütçem yok. Yanlış hatırlamıyorsam adı line UPS olan UPS tarzı genelde öneriliyor. Araştırdığım kadarıyla ise bu tarz UPS'lerin kesin çözüm olmadığını yazanlar olmuş. Bu yüzden çok kararsızım.

İlk başta akım korumalı priz alacaktım onunda elektrik kesintileriyle alakası olmadığını okudum.

400 TL gibi bir bütçem var. (Aslında başka şeyler için harcamayı planlıyordum.) Bu parayı UPS için harcamam gerek olup olmadığına karar veremiyorum. Tavsiye verebilecek yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar varsa çok sevinirim.

Sistemim şu şekilde;
Cooler Master MB 520 (650W 80+)
R5 3600.
RX 5700.
2x8 3000.
B450M S2H.

(Bu kasayı ve AOC C24G1 monitörümü, 2+1 hoparlörümü kullanacağım, (belki modem ve 1 telefon şarjı). Sanırım 1500VA'lık yeterli olur.

UPS kesin alınmalı derseniz bu konuda öneri sunarsanız sevinirim.

Bütçe olarak dediğim gibi 400 TL.

Bazı UPS'lerin sesli olduğunu okudum bu konuda sıkıntılı biriyim sessiz olması benim için çok önemli takıntılı biriyimdir.

Ya da UPS ile hiç uğraşma akım korumalı güzel bir priz al oda senin işini görür derseniz oradan da öneri bekliyorum.( Fakat priz ile aramdakı mesafe 4 5 metre civarı baktığım akım korumalı prizler 2 metre civarında akım korumalı priz + normal uzatma kablosu bir sorun çıkarır mı? )

Çok soru sordum şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Akım korumalı prizin işe yaradığını düşünmüyorum öyle olsa firma kendisi koyar cihazının içine en pahalı akım korumalı priz 80-100 TL civarı birşey. Hiçbir firma elektronik üründe kullanmadığına göre bence gereksiz birşey UPS evet kısmen gerekli zaten bilgisayar bileşenleri dayanıklı oluyor buna fakat bazen şanssızlık eseri arıza olabiliyor.
 

Aslında akım korumalı priz lerde çok gereksiz değil de şuan benim sorunumu çözmede yardımcı olacak bir ürün değil gibi.
Sanırım sizin yorumunuz çok gerek yok şekli de.
Farklı bir fikri olan var mı acaba ? Ek olarak bu sorunların önüne geçilmesi için direk olarak ev hattına şartele mesela bir uygulama yapılabiliyor mu ?
 
Son düzenleme:
Evinizde topraklama hattı var mı o önemli bir şey
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…