R5 3600 RX 5700 XT sistemde düşük FPS neyden kaynaklı olabilir?

Daha fazla  
Merhaba. Başlıkta belirttiğim özelliklere ek olarak 16 GB 3200MHz RAM ve 500GB M.2 SSD'si olan bu sistem bir arkadaşıma ait ve ben bu sistemi ondan satın almak istiyorum ancak oyunlardayken bana Discord üzerinden açtığı yayınlarda CS:GO, Valorant gibi oyunlarda FPS'i normal olmayan seviyelere düşüyor ve bu durum beni biraz kararsızlığa itiyor. Oyunlardaki bütün ayarları düşük olmasına rağmen CS:GO'da 150,100 gibi FPS'lere düşerken Valorant'ta ise FPS'i 70e kadar düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir ve sizce bu sistem alınır mı?

Son düzenleme:
Sistemin fiyatı nedir?
Kendisi sistemini ben istersem satacağını, ilana filan vermeyeceğini ve ben almazsam satmayacağını söyledi. Sistemi yanında birçok ekipman ile beraber 15000-16000 bandında bir rakam söyledi ki yanında vereceği ekipmanlar gayet iyi ekipmanlar.

FPS rakamları iyi değil o oyunlarda çok daha yüksek FPS alması gerekir 4K yüksek falan bile açsa düşük. Tek çubuk RAM falan mı var bu kasada?

FPS rakamları iyi değil o oyunlarda çok daha yüksek FPS alması gerekir 4K yüksek falan bile açsa düşük. Tek çubuk RAM falan mı var bu kasada?

Evet beni çok şaşırtan durum da bu oldu. Başka bir arkadaşımda aynı işlemci+GTX1650SUPER var ve bu FPS'lere asla düşmüyor. Sistemin içerisinde 8+8 3200MHz RAM'ler var bu arada.

Evet beni çok şaşırtan durum da bu oldu. Başka bir arkadaşımda aynı işlemci+GTX1650SUPER var ve bu FPS'lere asla düşmüyor. Sistemin içerisinde 8+8 3200MHz RAM'ler var bu arada.

Yeterince bilgi olmadan ve sistemi test etmeden neden böyle bir şey olabilir söylemek zor. Belki ısınma ya da driver gibi basit bir şeydir, belki değildir. Başınıza bela alıyor olabilirsiniz.

Ayrıca hiç sorun olmasa performans mükemmel bile olsa o para bana çok geldi o sisteme. O ekipmanlar sağlam ise belki parasına değer ama sadece kasa olarak o para çok fazla.

Bu FPS değerleri %0.1 ve %1 değerleri ise yani ani düşmeler ise normaldir denebilir. Ortalama değerler böyle ise uzak durun.

Yanında vereceği ekipmanlardan yalnızca 1inin fiyatı 2.elde en ucuz 4400TL ki o da kırık hali. O yüzden çok fazla arada kalıyorum. Kasayı başka bir yerden ekipmanları ondan alayım deyince de miktar tam denkleşmiyor gibi saçma bir durumun içerisinde sıkışıp kaldım. Sistemindeki problemin ne olduğunu, daha doğrusu çözülebilir mi yoksa çözülemez bir problem mi olduğunu düşünüyorum ve konuyu açmamdaki en büyük sebep bu soruya bir cevap bulmak.

Deneme yanılma olmadan bulmak imkansız. Oturup saatlerce kafa yürütebiliriz yani.

Arkadaşınızdan bir takım testler isteyin isterseniz. Ben bile CS:GO ve Valorant'ta i5 6400 GTX 1050 Tİ 8x2 2400 MHz ramler ile 180 FPS alıyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…