R5 3600 RX 580 sistem FPS düşmesi

darkknightgamer

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.
Benim sorunum GTA Online da bazen 15 bazen 30 bazen ise olmuyor drop yiyorum.
Diğer oyunlarda olmuyor. Acaba internet bağlantısı etki eder mi? Bulunduğumuz yerde internet alt yapısı kötü. Çünkü sistemi yeni aldım. Parçalara suç atmak istemiyorum.
Sistemim.
  • Ryzen 5 3600 OC ile çalışıyor sürekli.
  • MSI RX 580 Armor.
  • Forza 8×2 RAM.
  • MSI B450M Pro M.2
  • 650W PSU.
  • Şimdiden teşekkür ederim.
  • Sıcaklık değerleri.
  • Ekran kartı 60-65 derece.
  • Islemci boşta 45 yükte 55-60 kule tipi soğutucu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek sanmıyorum. Hikaye modunda denediniz mi?

Denedim denk gelmedi bir de şunu merak ediyorum RAM konusu açılmışken şimdi Forza 8 GB RAM var ya bende bitanesi 3200 MHz ben bundan 2 tane kullanıyorum 6400 MHz olması gerekmez mi topla mı? Bilmediğim için sordum. Yoksa 3200 mu olması lazım?

Denedim denk gelmedi bir de şunu merak ediyorum RAM konusu açılmışken şimdi Forza 8 GB RAM var ya bende bitanesi 3200 MHz ben bundan 2 tane kullanıyorum 6400 MHz olması gerekmez mi topla mı? Bilmediğim için sordum. Yoksa 3200 mu olması lazım?

Hayır hocam 3200 MHz olmalı. İki RAM birleşerek voltran oluşturmuyor çünkü. Farklı RAM bellekler hala. Her ikisi de 3200 MHz hızda çalışır.

Verdiğiniz örnek şuna benziyor; "2 adet 530 MB okuma hızına sahip SSD takılırsa 1060 MB okuma hızı olması gerekmez mi?"
Hayır, gerekmez. İki farklı SSD oldukları için ikisi de ayrı ayrı 530 MB okuma hızına sahip olur.

Anlamanız için verdim bu örneği.

Hayır hocam 3200 MHz olmalı. İki RAM birleşerek voltran oluşturmuyor çünkü. Farklı RAM bellekler hala. Her ikisi de 3200 MHz hızda çalışır.

Verdiğiniz örnek şuna benziyor; "2 adet 530 MB okuma hızına sahip SSD takılırsa 1060 MB okuma hızı olması gerekmez mi?"
Hayır, gerekmez. İki farklı SSD oldukları için ikisi de ayrı ayrı 530 MB okuma hızına sahip olur.

Anlamanız için verdim bu örneği.

Anladım çok teşekkür ederim bilgi için. Çünkü kafama takılıyor bazen. Ama bu drop sorunu nasıl olacak. AMD software güncellemesi sonrası oldu. Oyun moduna aldığım zaman görüntü keskinleştirme açık VSR açık kafasına göre biseyler açık. Birkaç şeyi kapattım arada yapıyor şimdi. Oyun modunda bazen sıklıkla yapıyordu. O da Online de diğerlerinde sıkıntı yok.

Anladım çok teşekkür ederim bilgi için. Çünkü kafama takılıyor bazen. Ama bu drop sorunu nasıl olacak. AMD software güncellemesi sonrası oldu. Oyun moduna aldığım zaman görüntü keskinleştirme açık VSR açık kafasına göre biseyler açık. Birkaç şeyi kapattım arada yapıyor şimdi. Oyun modunda bazen sıklıkla yapıyordu. O da Online de diğerlerinde sıkıntı yok.

AMD sistemler hakkında pek bilgim yok. Yaptığınız güncellemeden sonra sorun yaşamaya başladıysanız eski sürüme geçebilirsiniz.

RAM'ler 2600'dü ben video izleyerek BIOS'tan 3200e yükseldim normal mi bu yaptığım?

RAM kutusunun üzerinde veya internetten baktığınızda 3200 MHz gözüküyorsa sorun yok. Muhtemelen XMP açtınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı