R5 3600 RX 6600 sistemde mavi ekran hatası

xeonac

Femtopat
Daha fazla  
RAM
GSkill CL16 3200 MHZ 16x2 GB Ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
Asus Prime B550M-K
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba,

Oyun oynarken bilgisayar mavi ekran veriyor veyahut sadece oyunu kapatıyor. Bu sorunu neredeyse her oyunda yaşıyorum. Yaklaşık 2 hafta önce anakartı değiştirdim ve değiştirdiğimden beri bu sorun devam ediyor. Ramleri test ettiğimde bir sorun olmadığını gördüm. Ekran kartı 55-65, işlemci ise 50-60 derece arasında seyrediyor. Minidump dosyasını aşağıdaki linkte paylaştım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ayrıca ara sıra olay görüntüleyicisinde aşağıdaki hatayla karşılaşıyorum;

Service Control Manager 7000

AMDRyzenMasterDriverV22 hizmeti şu hata nedeniyle başlatılamadı:
Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor.

Son düzenleme:
Selam, RAM'leri XMP kapalı test eder misin? 3200 değil de önce kapalı test et sonra 3000 MHz yap bir bak.
FC24.exe ile ilgili de bir hata olmuş. Anti Cheat gibi bir ek program var mı? varsa silip tekrar kurar mısın?
Selamlar, XMP açıkken test ettiğimde hatalar almıştım sonrasında XMP kapatıp test ettim ve hata almadım. Şu anda cihazı XMP kapalı şekilde kullanıyorum.

Bahsettiğiniz exenin bir anticheat programı var. Silip tekrar kurmayı şimdi deneyeceğim.

Selam, RAM'leri XMP kapalı test eder misin? 3200 değil de önce kapalı test et sonra 3000 MHz yap bir bak.
FC24.exe ile ilgili de bir hata olmuş. Anti Cheat gibi bir ek program var mı? varsa silip tekrar kurar mısın?
Anticheat programını kaldırıp tekrar kurmama rağmen sorun devam ediyor. Ayrıca bu sorunu neredeyse tüm oyunlarda yaşıyorum o yüzden farklı bir sorun var diye düşünüyorum ancak çözemedim

Son düzenleme:
Selamlar, XMP açıkken test ettiğimde hatalar almıştım sonrasında XMP kapatıp test ettim ve hata almadım. Şu anda cihazı XMP kapalı şekilde kullanıyorum.

Bahsettiğiniz exenin bir anticheat programı var. Silip tekrar kurmayı şimdi deneyeceğim.

Anticheat programını kaldırıp tekrar kurmama rağmen sorun devam ediyor. Ayrıca bu sorunu neredeyse tüm oyunlarda yaşıyorum o yüzden farklı bir sorun var diye düşünüyorum ancak çözemedim
XMP kapalıyken sorun var mı yok mu? kapalıyken sorun yoksa XMP ayarında bir problem var demektir Anti Cheat değil.

Yani dmp dosyanda bu yazdıklarım dışında bir şey bulunmuyor. BIOS güncelliğini bir kontrol et. Güncelse, AMD Chipset güncel olsun, en son çare temiz bir format atmak..
Maalesef ikisi de güncel hocam :/ Bilgisayara 5 disk takılı format atarken verilerin gitmemesi için 2 tanesini temizlememiştim. Belki bu etkilemiş olabilir diye düşünüyorum

Desteğiniz için teşekkürler

Maalesef ikisi de güncel hocam :/ Bilgisayara 5 disk takılı format atarken verilerin gitmemesi için 2 tanesini temizlememiştim. Belki bu etkilemiş olabilir diye düşünüyorum

Desteğiniz için teşekkürler
Benim de çok disk takılı sadece Windows olan diski formatlıyorum. Onun bir etkisi olduğunu sanmam ama dediğim gibi temiz format. Olmazsa oyunların temiz kurulumu olabilir..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı