R5 3600 RX 9070 XT sistem için AM5 yükseltmesi önerisi

ColakPiyanist

Hectopat
Merhaba, elimde olan sistem şu şekilde:

XPG Battlecruiser bkcw temperli kasa.
Corsair Vengeance 2x8 GB RAM.
AMD Ryzen 5 3600.
Samsung 970 EVO 500GB SSD.
ASUS TUF B450M-Plus Gaming.
Cooler Master MPE-7001 700W 80+ Power.
Sapphire Pulse RX 5700 XT 8 GB.

Bu sistemi yükseltiyorum ve aldığım parçalar şunlar:

AMD Ryzen 7 9800x3D.
ASUS TUF RX 9070 XT.
MSI PSU MEG AI1300p 1300W 80+ Platinum.
Samsung 970 EVO p. M.2
Geriye kalan anakart, işlemci ve RAM'ler için yardımınız lazım.
Sistemi yükseltsem ama kasayı değiştirmesem olur mu?
Önereceğiniz parçaları ayrı ayrı kaleme alacağım için bütçe yazamadım ama sistemim ile uyumlu olup bana sıkıntı çıkarmayan, biraz da bütçeyi yormayan parçları alacağım.

Merhaba, elimde olan sistem şu şekilde:

Corsair Vengeance 2x8 GB RAM.
AMD Ryzen 5 3600.
Samsung 970 EVO 500GB SSD.
ASUS TUF B450M-Plus Gaming.
Cooler Master MPE-7001 700W 80+ Power.
Sapphire Pulse RX 5700 XT 8 GB.

Bu sistemi yükseltiyorum ve aldığım parçalar şunlar:

AMD Ryzen 7 9800x3D.
ASUS TUF RX 9070 XT.
MSI PSU MEG AI1300p 1300W 80+ Platinum.
Samsung 970 EVO p. M.2
Geriye kalan anakart, işlemci ve RAM'ler için yardımınız lazım.
Sistemi yükseltsem ama kasayı değiştirmesem olur mu?
Önereceğiniz parçaları ayrı ayrı kaleme alacağım için bütçe yazamadım ama sistemim ile uyumlu olup bana sıkıntı çı.

Hocam selamlar öncelik bu sisteme bu PSU aşırı gereksiz herhangi bir 750W 850W PSU gayet işinizi görecektir bence 970 EVO 500GB yükselt anakart açısından bende alacağım https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b850-gaming-plus-wi-fi-amd-am5-atx-fiyati,903526941.html RAM olarak ise aynı şekilde bende alacağım https://www.vatanbilgisayar.com/gsk...rgb-ddr5-6000mhz-cl28-1-4v-expo-dual-ram.html
Kasa konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum ilk başta ama sonra değiştirirsen iyi olur.

Karmayan, biraz da bütçeyi yormayan parçları alacağım.

Hocam selamlar öncelik bu sisteme bu PSU aşırı gereksiz herhangi bir 750W 850W PSU gayet işinizi görecektir bence 970 EVO 500GB yükselt anakart açısından bende alacağım https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b850-gaming-plus-wi-fi-amd-am5-atx-fiyati,903526941.html RAM olarak ise aynı şekilde bende alacağım https://www.vatanbilgisayar.com/gsk...rgb-ddr5-6000mhz-cl28-1-4v-expo-dual-ram.html
Kasa konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum ilk başta ama sonra değiştirirsen iyi olur.
Evet yeni sistemde belirtiyordum ancak yazamamışım 2TB'a yükselttim SSD'yi 970 EVO modelini sence yeterli olur mu? PSU kısmında ise biraz, nasıl desem gaza geldim indirimden almıştım. Dediğinde sonuna kadar haklısın yapacak bir şey yok.
Önerdiğin parçalara bakıyorum hemen. Bir de kasaya sanki ekran kartı oturmuyor gibi eski anakartıma takarak denedim ve anakartta hafif boşluk kalıyor tam girmiyor. Kasa tutuyor gibi sence sıkıntı olur mu?

Evet yeni sistemde belirtiyordum ancak yazamamışım 2TB'a yükselttim SSD'yi 970 EVO modelini sence yeterli olur mu? PSU kısmında ise biraz, nasıl desem gaza geldim indirimden almıştım. Dediğinde sonuna kadar haklısın yapacak bir şey yok.
Önerdiğin parçalara bakıyorum hemen. Bir de kasaya sanki ekran kartı oturmuyor gibi eski anakartıma takarak denedim ve anakartta hafif boşluk kalıyor tam girmiyor. Kasa tutuyor gibi sence sıkıntı olur mu?

Eğer bütçen varsa kasayı değiştir hocam

Hocam bir de unutma eğer 970 EVO'yu da kullanacaksan SSD 1. slotuna 2TB lığı tak diğerine 970 EVO'yu tak hız farkı oluyor

Eğer bütçen varsa kasayı değiştir hocam

Hocam bir de unutma eğer 970 EVO'yu da kullanacaksan SSD 1. slotuna 2TB lığı tak diğerine 970 EVO'yu tak hız farkı oluyor
Önerdiğiniz ram ve anakarta baktım çok güzeller tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Anakart için ileriye dönük olarak Asus TUF Gaming X870-Plus WiFi almak sizce nasıl olur?
evet önerdiğinizden biraz daha pahalı bir parça ama uyum ve ileriye dönük yükseltme açısından daha uygun gibi sizce olur mu?

sıvı soğutma daha iyi bir tercih olur 9800x3d'de. Kasanızın uyumluluğuna göre 240mm ya da 360mm bir sıvı soğutma tercih edebilirsiniz ama kasanız uygunsa 360mm tercihi daha iyi olur. Ram konusunda marka olarak çok fazla bir bilgim yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı