R5 3600 sıcaklık değerleri normal mi?

Daha fazla  
Anakart
b450m s2h
Selamlar. Bugün Arctic MX-4 aldım ve Snowman T6 Ultra ile birlikte montajını gerçekleştirdim. AIDA64 testinde maksimum 65 derece gördüm. 4.4GHz 1.22v ile. Sizce bu değer normal mi? Başka hangi şekilde test edebilirim? Teşekkürler.

Gayet güzel sıcaklık ancak overclock yaptıysan Prime95 Small FFTs öneririm. AIDA64 stabilite için önerebileceğim bir program değil.
Prime95 Small FFTs’ i aşırı abartı buluyorum. Aida64 render, edit yapmayan normal oyun oynayıp takılan birisi için yeterli bence. İşlemci hemen hiç bir durumda Prime95in bindirdiği yüke ulaşmıyor. Hem stress test sokuyor, hem de testi ağırlaştırmak için ekstra algoritma ekliyor.

Prime95 Small FFTs’ i aşırı abartı buluyorum. Aida64 render, edit yapmayan normal oyun oynayıp takılan birisi için yeterli bence. İşlemci hemen hiç bir durumda Prime95in bindirdiği yüke ulaşmıyor. Hem stress test sokuyor, hem de testi ağırlaştırmak için ekstra algoritma ekliyor.
Zaten ulaşılamaz bir test olduğu için öneriyorum. AIDA64 kadar yük bindiren render uygulamaları piyasada mevcutken Prime95'in yakınından geçen bir uygulama dahi yok. Prime95'ten geçen bir OC'nin stabilitesinden %100 emin bile olabilirim.

Zaten ulaşılamaz bir test olduğu için öneriyorum. AIDA64 kadar yük bindiren render uygulamaları piyasada mevcutken Prime95'in yakınından geçen bir uygulama dahi yok. Prime95'ten geçen bir OC'nin stabilitesinden %100 emin bile olabilirim.
Aida64 en az yarım saat stabil çalışırsa yeterli bence. Tabii bu kendi görüşüm ve bugüne kadar da bir sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı