R5 3600 sistem için anakart önerisi

Uğur.1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, birkaç yıl önce alınmış hazır sistemin birkaç ay önce anakartı bozuldu. Bu sisteme uyacak yeni bir anakart araştırıyorum ama maalesef uygun anakart bulamadım(bu konuda pek fazla bilgim yok). Bu konuda yeni anakart önerebilecek birileri varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri:
-AMD Ryzen 5 3600.
-ASUS Prime B450M K 4400MHz(OC)
-Corsair 16 GB (8+8) Vengeance 3000MHz CL16.
-ASUS RX 5600XT OC TUF EVO 6 GB GDDR6.
-Toshiba OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD.
-Corsair Delta 650W 80+

AM4 soketli DDR4 bir anakart tercih etmelisiniz. Bütçeniz nedir tam olarak? B550 - B450- A520 anakartlar tercih edebilirsiniz.

DisplayPort yuvası olan anakart olursa iyi olur.

Max 7500 TL.

DisplayPort ekran kartı ile ilgili bir durum daha çok harici bir ekran kartınız olduğu için DisplayPort kablosunu ona takarak görüntü alıyorsunuz. Bütçeniz bayağı yeterli olduğu için B550 bir anakart almanız PCI-e 4.0 desteği olan bir işlemciye sahip olduğunuz için daha iyi olur.

DisplayPort ekran kartı ile ilgili bir durum daha çok harici bir ekran kartınız olduğu için DisplayPort kablosunu ona takarak görüntü alıyorsunuz. Bütçeniz bayağı yeterli olduğu için B550 bir anakart almanız PCI-e 4.0 desteği olan bir işlemciye sahip olduğunuz için daha iyi olur.

Biraz daha açıklayıcı olur musunuz?

İleride üst sınıf işlemcilere geçecek misin yoksa ileride yeni sistem dizmeyi düşünüyor musun? Sağlam B550'ler var bütçene göre çünkü.

Sistem dizmeyi düşünmüyor arkadaşım.

PCI-e 4.0 kısmını biraz daha detaylı anlatırsan sevinirim.(Teşekkürler)

Bir de bu anakartı buldum. Sizce fiyatına göre uygun mu alınır mı?

Biraz daha açıklayıcı olur musunuz?

Sistem dizmeyi düşünmüyor arkadaşım.

PCI-e 4.0 kısmını biraz daha detaylı anlatırsan sevinirim.(teşekkürler)

Bir de bu anakartı buldum. Sizce fiyatına göre uygun mu alınır mı?

Şöyle anlatayım. AMD'nin birçok ekran kartında işlemci, ekran kartı ve anakartta PCI-e 4.0 desteği olduğunda performans artışı oluyor. Örnek video olarak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu inceleyebilirsiniz. Ekran kartı konusunda bu fiyatlarda 4 RAM slotu olan ekran kartları da var bir iki tane göndereceğim birazdan. Bütçe oldukça yüksek arkadaşınız sistemde toplu bir iyileştirme yapmak isteseydi, işlemci ve RAM'leri satıp DDR5'e geçilmesini önerirdim ayrıca kendi fikrim olarak.

Bu ürünler iyiye benziyor. Ben olsam MSI olanı tercih ederdim ama hem Amazon'un kendisi satıyor hem de SSD için soğutucu yanında genel olarak daha dolu bir anakart gibi gözüküyor. Tabii modelin bilinen bir sorunu var mı bunu bilmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı