İyi günler. Geçen sene RTX 2060 ekran kartı olan bir PC aldım. Bir oyunu oynayana kadar benim için bu kart ömürlüktü. Ama o oyun bana grafikler ve RTX teknolojisi ne kadar güzel onu öğretti. Oyun Hellblade: Senua's sacrifice. RTX düşük seviyede açık. DLSS kalitede diğer ayarlar en yüksekte çözünürlük 1080p de 50 FPS ortalama ile oynadım oyunu. RTX'i kapatınca dünyam karardı. O kadar sevdim. Ama son seviyeye açamadım kastı. Ekran kartını kardeşime vereceğim. Ben sıfırdan bir kart alacağım.
Önümde çok seçenek var ve ben anlamıyorum. RTX 3060 12 GB var. Böyle 8 GB'lık 3060 Ti olan modeli de var. Bir fan fazlası 1500₺ fark ettirir mi? Bir de RX 6900XT var. Şimdi bir tarafta VRAM 8 GB ve 12 GB olan 3060 serisi var. Diğer tarafta benim karta göre yükseltme yapmama değer mi soruları var? RTX açık şekilde 20 FPS altı artış için 10 bin vermenin manası olmaz. Değer ise Ti olup 8 GB olan mı daha mantıklı 12 GB olup düz 3060 olan mı? Bütçem aslında çok yok. AMD kısmında RTX NVIDIA gibi güzelse o fiyata çıkıp o kartı alabilirim. Sıvı soğutucusu dikkatimi çekti. Ama hangi ekran kartını alırsam alayım sistemimi değişmem gerekir mi onu da bilmiyorum.
Memurum paraya sıkışığım ama iş yerinde yaşadığım ölümcül mobingden kaçabildiğim tek kapı oyun. İğrenç bir şehirdeyim ve arkadaşım yok. Tayin de isteyemiyorum. Daha öncesinde spor yapıyordum sakatlandım. Meğer bağışıklık sistemi hastalığı varmış. Devam edersen sakatlanmaya devam edersin dendi. Tek çarem bilgisayar. Bu yüzden mantıklı bir seçim yapmam gerekir. Tahminimce mart ayı gibi satın alacağım ama eğer promosyon mevzusu bu ay çözülürse bu ayın sonunda satın alabilirim. Bütçe 10 bin ₺ ama zorlamayla daha yukarı çıkar.
Sistem:
AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
Gigabyte B450M DS3h V2 anakart.
G.Skill Ripjaws V 3600 MHz DDR4 RAM.
Cooler Master Elite V4 80+ 600W PSU.
WD Blue SN550 500GB M.2 SSD.
Sharkoon TG4 kasa(ileride değişeceğim ilk parça)
RX 6900XT al. Darboğaz yaşayacaksın fakat ileride veya ekran kartıyla beraber değişebilirsin işlemcini. Bu 3 kartların arasında en iyisi 6900XT.