Çözüldü R5 3600 sistemde CPU kullanım değeri ne olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zorbey07

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba R5 3600 sahibiyim. BIOS ayarlarından expert moda alıp 4.2 GHz ve RAM'leri ise XMP 3000 MHz'de kullanıyorum. Az önce bir şeye dikkat ettim. CPU kullanımı yüzde 96-97'lerde geziyor. Soğutucum ise Artics Freezer esport Duo modeli. Sürekli böyle olması bir sorun teşkil eder mi? 45 dereceler de geziyor. Resim paylaşıyorum. Güç planını ise sistem kendi seçti.

Dosya Ekleri

• r5.JPG
    r5.JPG
    59,7 KB · Görüntüleme: 93
  • cpu kullanım.JPG
    cpu kullanım.JPG
    84,2 KB · Görüntüleme: 73
  • sogutucu.JPG
    sogutucu.JPG
    55,7 KB · Görüntüleme: 71
  • güç planı.JPG
    güç planı.JPG
    57,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Çözüm
Öncelikle anakartınızı öğrenebilir miyim? Ayrıca, görev yöneticisinde MSI Central Server adında bir hizmet görüyorum, MSI Dragon Center gibi yazılımları mı kullanıyorsunuz? 6700K kullandığım zamanlar %100'e yakın CPU kullanım sorunu yapıyordu bende bu MSI yazılımları, silince düzeliyordu, bilmiyorum şu sıralar ne alemde. Bunun yanında, Norton antivirüs'e cidden gerek var mı? %20'sini o oluşturuyor gözüküyor. Dikkatli bir kullanıcıysanız Windows Defender iş görüyor.
Sıcaklık konusuna gelecek olursak; sonbahardayız artık yani o sıcaklık biraz fazla, evet, ama 4.2GHz'de kullanmanızın payı büyük.
Vallahi anakart olarak çok bir bilgim yok ancak 3-4 gün önce ben ASUS B550-E aldım Zen3'e geçeceğim için fakat stok sorunu olacak gibi. İdarelik 3600/3600X arıyorum daha sonra satıp 5700X/5800X'e geçeceğim. 2000 TL'ye 3600X alınır mı, şu an düşünme aşamasındayım :) soğutucu olarak da sizinkinin beyazını seçtim, kasa beyaz diye bozmayayım dedim.

Güzel tercih. Sıcaklık değerlerini zaten gördünüz :) ASUS'u bir inceleyim.
Ben de 3600X kullanıyorum fakat boşta yüzde 5'i geçtiğini görmedim.

Evet benim değerler de şu anda olması gereken gibi 3-5 arası.
Vallahi anakart olarak çok bir bilgim yok ancak 3-4 gün önce ben ASUS B550-E aldım Zen3'e geçeceğim için fakat stok sorunu olacak gibi. İdarelik 3600/3600X arıyorum daha sonra satıp 5700X/5800X'e geçeceğim. 2000 TL'ye 3600X alınır mı, şu an düşünme aşamasındayım :) soğutucu olarak da sizinkinin beyazını seçtim, kasa beyaz diye bozmayayım dedim.

Düzeltme: Baya pahalı bir kart :) sayfayı açıp kapattım 😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı