R5 3600 sistemde ekran açılmıyor

Oyun_Sever_Birey

Hectopat
Daha fazla  
1 yılı aşkındır kullandığım bilgisayarımda bir sorun oluştu. Sorun:
Masaüstü bilgisayarımı başlattığımda ekran açılmıyor. Monitör ekranını aç kapa yapıyorum ekran gelip hemen geri gidiyor. Bilgisayarlarım kendini toparladığında(açıldıktan 1-2 dk sonra uygulamaları hızlıca açmaya başladığı süre)aç kapa yaptığımda ekran açılıyor. Yani PC kendine gelene kadar ne kadar aç-kapa yapsam da açılmıyor. Ama kendine geldiğinde ekranı açabiliyorum (manuel). Tabii ki bu sadece PC'yi açarken değil uyku moduna aldığımda da oluyor. Uyku modundan çıkarırken ekran açılmıyor.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: RX550.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradaki sorunu yaşayan birisi daha var ve çözülmüş galiba

Alakası yokmuş özür dilerim...

HDMI to VGA gibi bir dönüştürücümü kullanıyorsunuz monitörde? Çünkü dediğiniz o tarz bir duruma benziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef düzelme olmadı.
Monitörünüz ile ilgili bir sorun var bence. Monitörü farklı bir sistemde denemenizi veya bilgisayarı televizyonda filan denemenizi rica edicem. Aynı HDMI kablo ile.
Ozaman emin olmuş oluruz.

Monitörünüz ile ilgili bir sorun var bence. Monitörü farklı bir sistemde denemenizi veya bilgisayarı televizyonda filan denemenizi rica edicem. Aynı HDMI kablo ile.
Tamamdır. Denedikten sonra hemen geri dönüş yapacağım.

Aynı HDMI kablo ile televizyona bağladım ve kasayı açar açmaz ekrana görüntü geldi. Sorunun kasa HDMI girişinde olduğu düşünüyordum. Daha sonra anladım sorun kasada değil. Sorun monitörde olabilir mi. Eğer monitörde ise sorun neden bir kaç süre sonra ekran geliyor.

Son düzenleme:
TV'de sıkıntı yoksa ozaman monitörde. Monitörünüz eski ise zaten olabilir zamanla böyle şeyler. VGA çevirici ile en çok görülüyor bu ama dediğiniz gibi düz HDMI bağlantıda aynı sıkıntı ise yeni monitör almanız lazım ne yazıkki. Tamir edilirmi onu görmeden birşey diyemeyiz, belki soketi kaynaklı sorunlu belkide direk anakartı.

Alalı 1 bucuk yıl falan oldu. Soket ile alakalı bir sorun olduğunu düşünmüştüm fakat bilgisayar kendini toparladığında neden açılıyor anlam veremedim. Eğer kasada sorun olsa TV ekranı gelmez. Kabloda da sıkıntı yok. 7 yılı aşkındır masaüstü kullanıyorum ilk kez böyle saçma sapan bir durumla karşılaşıyorum. Sorunun mantıklı bir açıklaması yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…