R5 3600 sistemde fare takılması

Digidik34

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, bugün yeni topladığım sistem geldi ve deneme yaparken bir sorunla karşılaştım. Oyuna girdiğim zaman mouse takılmalar yaşıyor başka mouse fakat aynı modelle denedim diğeri donarken yenisini takınca akıcı sıkıntısız giderken 5 dakika sonra diğer mouse da donmalara başladı. BIOS'um güncel RAM'lerim 3000MHz'de çalışıyor diğer driverları da güncelledim fakat sorunum çözülmedi 240Hz kullanıyorum DisplayPort üzerinden, 120 Hz denedim fakat takılmalar devam etti. Mouse değişimi dışında bir fikriniz var mı? Sorunun videosunu aşağıya koyuyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunuma gelen bir yorumda sorunun işlemcinin ani voltaj isteklerine cevap veremeyen anakartım ve güç kaynağım olduğu bununda ani takılmalara yol açtığı söylendi. Sizce sorun fareden değilde anakart veya güç kaynağından olabilir mi?

Son düzenleme:
Dostum anakartın çok zayıf kalmış sisteme. VRAM ve Mosfet yok denecek kadar az.(Giriş seviyesinin giriş seviyesi bir anakartı çünkü ). Ryzen 5 3600 ile Tomahawk, A-Pro, Gaming X gibi anakart modellerini tercih etmen gerekiyor. İşlemci beslemesinde sorun olabilir. Fakat emin değilim. Sistemi yeni topladıysan anakartı bu dediğim modellerle değiştir. Hiç sağlıklı olmamış.

Aynı anakartı ryzen 5 3600 ile kullanan başkaları da vardı onlarda bu sorun yoktu sanırım. Yani pek güçlü olmadığının ben de farkındayım ama bu kadar sorun yaratmaması gerekiyordu. Bir başka arkadaşta güç kaynağından dolayı diyor.

Ryzen 5 3600 65w tdp'ye sahip bir işlemci. Kendi kullandığım işlemcimi anlık 100watt olarak güç çektirdiğimde herhangi bir problem olmuyor. Anakartın güç beslemesinde herhangi bir sorun yok.

Şimdi denediğim zaman sorun kendi kendine çözülmüş gibi cs ve pubg sorunsuz gözüküyor ama tekrar edip etmeyeceğinden emin değilim sebebini tahmin edemiyorum kendi kendine çözülecek ne olabilir ki?

10 dakika sonra tekrar bozuldu sorun devam ediyor.

Son düzenleme:
Aynı anakartla ben de 3600'ü 120 Watt'a kadar besleyebiliyorum. (Ötesini denemedim) Anakartta sıkıntı yok.
Yanlız aynı problem bende de dün başladı. Denemedim fakat bu problem başlamadan önce BIOS'tan ErP'yi açmıştım ve CPU fan stop ayarlamıştım.

Ben hiçbir şey yapmadım fakat sorunum devam ediyor kendi kendine düzelip bozuluyor. Bazen masaüstünde ve chrome içinde de yapıyor ama çok nadir oluyor.

Ben hiçbir şey yapmadım fakat sorunum devam ediyor kendi kendine düzelip bozuluyor. Bazen masaüstünde ve chrome içinde de yapıyor ama çok nadir oluyor.
ErP kapatıp deneyin hocam BIOS'ta Power sekmesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…