R5 3600 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

redream

Zeptopat
Daha fazla  
Processor: AMD ryzen™5 3600 soket AM4 + Wraith Stealth 3.6 GHz 32MB 65W 7nm.
RAM: Corsair cMW16GX4M2C3200C16 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz Vengeance RGB Pro LED CL16.
Storage: Crucial P5 CT500P5SSD8 500 GB Solid state disk (3D NAND, NVMe, PCI-e, M.2, 2280SS)
graphic Card: MSI NVIDIA GeForce GTX 1660 Ventus XS 6G OC 6 GB 192bit GDDR5 DX(12) PCI-e 3.0
motherboard: MSI MAG A520M Vector Wi-Fi AMD A520 soket AM4 DDR4 4600 MHz(OC) M.2
PSU: Corsair CV550 550W 80Plus Bronze.

Sistemi geçen 2020 Aralık gibi dizdim. (bileşenleri Amazon+Hepsiburada+vatan karışımı olarak aldım. O yüzden firmaya gönderip tamir yönüne gidemiyorum.)
İlk günlerden beri seyrek de olsa mavi ekran hatası (çeşitli) veriyor.
Özellikle internette video izlerken, mesela 4K veya YouTube'da çok sekme (10-12) açık olduğunda,
Telegram, Discord vs. gibi programlardayken çöküyor.
Absürt olarak mouse ile bir sekme kapatırken çökmüştü.
Oyun oynarken çok nadir çökmüştür. O da, oyun arasında masaüstünde bir video bakıyorumdur veya Telegram veya Discord'a girmişimdir.

2-3 adet farklı RAM testleri yaptım. SSD'ye yönelik ayrı test yaptım. Burn ın, Hitman Pro testleri yaptım hiçbir bileşende hata bulamadım. Beni şüphelendiren anakart ile PSU oldu. Çözüm önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

minidump dosyaları

BurnIn Test Results

Son düzenleme:
BIOS ve ekran kartınız güncel mi? BIOS güncelleyin öncelikle. Ardından DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp son sürümünü kurun(WHQL olarak kurun ekran kartı sürücünüzü).
2-Wireless sürücünüzü de güncelleyin ya da kullanmıyorsanız devre dışı bırakın.

3-https://www.technopat.net/sosyal/blog/sfc-scannow-komutu-nedir-ne-ise-yarar.2514/
4-https://www.technopat.net/2011/11/04/hardware-donanim-id-ile-suruculeri-bulun/
Yukarda bulunan 3. sıra rehberi uygulayın ve ekran görüntüsü atın en son.
4. sırada bulunan linkten driverlarınızı bulabilirsiniz.
Microsoft Windows File System Filter Manager ile ilgili de sorun var gibi, güncel değilse güncelleyin.

Son düzenleme:
-Oracle VM VirtualBox ile de sıkıntı var. Wireless sürücü sorunu yine.
-Chrome'da filtre ya da reklam engelleyici uygulamalar kullanıyorsanız söyler misiniz? Uzantılarınızın ekran görüntüsünü de atabilirsiniz.
Bunlar kesin çözüm sağlar değil mi? (biliyorum biraz aptalca bir soru)
Uyguladıktan sonra anlayabiliriz.

Tüm uzantılar bunlar. Daha önceki bilgisayarımda da bu reklam engelleyiciyi kullanıyordum bir sorun olmuyordu.
BIOS ve ekran kartınız güncel mi? BIOS güncelleyin öncelikle. Ardından DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp son sürümünü kurun(WHQL olarak kurun ekran kartı sürücünüzü).
2-Wireless sürücünüzü de güncelleyin ya da kullanmıyorsanız devre dışı bırakın.

3-https://www.technopat.net/sosyal/blog/sfc-scannow-komutu-nedir-ne-ise-yarar.2514/
4-https://www.technopat.net/2011/11/04/hardware-donanim-id-ile-suruculeri-bulun/
Yukarda bulunan 3. sıra rehberi uygulayın ve ekran görüntüsü atın en son.
4. sırada bulunan linkten driverlarınızı bulabilirsiniz.
Microsoft Windows File System Filter Manager ile ilgili de sorun var gibi, güncel değilse güncelleyin.
1. BIOS güncellendi. Ekran kartı driverı yönergelere uygun kaldırıp, güncel WHQL versiyonu yüklendi.
2. Wireless sürücüsü, ethernet vs. tüm anakart driverları güncellendi.
3. Screenshot içerisinde.

"Microsoft Windows File System Filter Manager ile ilgili de sorun var gibi, güncel değilse güncelleyin." bu kısmı anlayamadım/bulamadım nasıl güncelleneceğini.

önerebileceğiniz bir test var mıdır? yoksa kullanıma bağlı mı anlaşılabilicek sorunun devam edip etmediği.. teşekkürler

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-01-31 203211.png
    Screenshot 2022-01-31 203211.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot 2022-01-31 210354.png
    Screenshot 2022-01-31 210354.png
    60,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
PSU: Corsair CV550 550W 80Plus Bronze.

Birkaç gün önce konu açmıştım mavi ekranla alakalı, sürücüleri güncelledim, söylenen yönergeleri uyguladım. Çözüme ulaştığımı düşünüp, çözüldü olarak da bildirim yapmıştım. Ancak erken davrandığımı fark ettim.

Az önce bilgisayar açıldıktan sonra şifreyi girecekken, mavi ekran hatası verdi. Bu tip çöküş ilk defa oldu. (Bu arada önceki çökme davranışları şuan için hala görünmüyor. O açıdan diğer uyguladığım yöntemler başarılı duruyor.)

Minidump
Bu şartlar altında mavi ekranın nedeni donanımsal olabilir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı