Hocam aynı sorunu yaşıyorum. Lütfen yardım eder misiniz?
Ekran kartım: Galax RTX 2060
İşlemcim: Ryzen 5 3600X
RAM: 2x8GB (3200 MHz'de çalışıyor)
Anakart: ASRock A320M
PSU: 750W 80+ Bronze High Power
Bundan önce 1060 6 GB kullanıyordum. O kadar stabildi ki gözüm o kadar alışmış ki şu an inanılmaz batıyor. Sürekli düşüş yaşıyorum. Hatta bırakın düşmeyi, bazı oyunlarda sürekli düşük değerlerde sabit duruyor. %99 olması gereken yerlerde %70 civarı geziyor. İşlemci kötü olsa darboğaz diyeceğim ama işlemcim gayet yeterli diye biliyorum. Zaten oyunlarda grafik ayarlarını düşürünce işlemciye aşırı yük binmiyor. Kafayı yemek üzereyim.
Acaba anakartım sistemi besleyemiyor mu diye düşündüm. Salı günü arkadaştan anakart alacağım. Yine ASRock marka B450M anakart takıp deneyeceğim. Arkadaşım o anakarta R5 5600 takıp sürekli kapanma sorunu yaşamıştı. Sistem bir anda gücü kesiyordu. O daha yüksek bir anakarta geçti ve sorun çözüldü. Önceki işlemcisi R5 2600 idi. Kapanma sorunu yaşamıyordu. Sanırım anakart işlemciyi besleyemiyordu. Acaba diyorum ki ben de onun anakartına geçsem sorun çözülür mü? Youtube'dan bazı A320 vs B450 karşılaştırmalarına baktım. Gerçekten de anakart ufak da olsa FPS konusunda değişim gösterebiliyor. Belki bu videolardaki ufak değerler benim için büyük değerlerdir. Bilemiyorum.
Bu arada ekran kartının güç limiti normalde 160W. NVFlash ile 190W güç limiti olan uyumlu başka bir BIOS flashladım. Artık kafayı yemek üzere olduğumdan her tuşa basıyorum. Sons of the Forest oyununda ekran kartı kullanımı sürekli düşüktü ve güç kullanımı 100W-130W arası gidip geliyordu. Şimdi 170W-190W çekiyor. Oyun akıcılaştı. Sonra Miles Morales oynadım durum hala aynı. Ekran kartı gücünü kullanmıyor. Durumla bir alakası var mı bilmiyorum, oyundan oyuna da değişir elbet ama bunu da söyleyeyim.
Orijinal BIOS'u yedekledim. Sorunu çözebilirsem yine orijinale döneceğim.