R5 3600 sistemde Windows 11'e geçilir mi?

Arif.Işık

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Arkadaşlar şu an Windows 10 kullanıyorum. Keyfi Windows 11'e geçecektim fakat forumda çok fazla kişi sorunlu olduğunu söylemiş. Şimdi geçsem oyunlarda vs. herhangi bir sorun yaşar mıyım? AMD işlemciler için Windows 11'in sorunlu çalıştığını duymuştum çünkü.
  • GPU: RTX 2060.
  • CPU: AMD Ryzen 5 3600.
  • RAM: 16 GB.
  • SSD: Samsung 870 EVO 500 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
En son AMD işlemcilerde bazı buglar ve performans kayıpları olduğunu söylüyorlardı. Bazı kullanıcılarda güncellemelerle düzeltildiğini duydum ancak hala Windows 11'e geçmek pek mantıklı değil. Kaynak kullanımları en büyük sebep bence.

Bende Ryzen 5 3600 kullanıyorum, Lol oynarken Windows 11 'de 30-40 FPS drop yiyorum Windows 10 geçtim 2-3 FPS düşüyor. Windows 11 işi baya karışık %50'si sorun yaşamıyor, %50'si yaşıyor. Bu arada 5-6 ay kullandım Windows 11, tekrardan Windows 10 döndüm.

Şu an sorunum yok diyebilirim bir dönem sorunu olanlar tarafındaydım. Çok sıkıntı vardı ilk versiyonları hiç kullanmadım 22H2 çıktığında ilk gün çok kötüydü. 2 hafta sonra NVIDIA sürücü yayınladı tekrar denemek istedim. Şimdi bütün sorunlar gitmiş ve aşırı akıcı şekilde kullanıyorum menü tepkimeleri, hız her şey süper. Şimdi istesem de dönmem artık Windows 10'a. Oyunlarda da hiçbir problemim yok. 10 da ne oynadıysam bunda da sorunsuz oynuyorum.

Bunu sormak yerine denemeniz en doğrusu çünkü her sistem ve konfigürasyonda farklı olabiliyor. Eğer vaktiniz varsa önemli bir aciliyet durumu yoksa 1 günü ayırıp önemli dosyalarınızı yedekleyip yükler testler yaparsınız oyunlarda denersiniz. Beğenmezseniz performans kötü olursa geri 10'a geçersiniz.

Temiz kurulum öneririm eğer deneyecekseniz.

Ryzen 5 5500.
2x8 GB 3200MHz RAM.
GTX 1660 Super.
Kingston 250GB A2000 M.2 disk ile kullanıyorum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Windows 11'i deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…