R5 3600 sisteme 15 bin TL ekran kartı önerisi

Bütçe
15000

Preagle

Decapat
Daha fazla  
Hocalarım selamlar iyi sosyaller, yakın bir arkadaşım için ekran kartı bakıyoruz. Sistemi aşağıda, 15k bütçesi var sizce şu an alınır mı? Piyasa pahalı mı? Alırsa ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler iyi sosyaller.
AMD Ryzen 5 3600.
Corsair Vengeance Pro 8x2 3200MHz.
WD blue 500 GB M.2
1TB hard disk.
Gigabyte B450M S2H.
FSP 600W PSU 80+

O işlemci orta-üst kartlara darboğaz yapacaktır. 15 bine atıyorum rtx 4060 (darboğaz pek de yapmayacak bir kart olarak) alsa 1-2 sene sonra yine memnun kalmayacaktır.

En iyisi ikinci el temiz 6650 xt alsın 7 bin TL civarına onu zaten götürür arda kalan parayı bir sonraki sistem yükseltmesine ayırsın.

Hocam selamlar. Öncelikle şahsi fikrim işlemciyi satıp daha iyi bir işlemci alması. r5 5600 gibi. O elindeki işlemciyi kaç yıldır kullanıyor bilmiyorum ama 1-1.5 civarına satıp bu işlemciye geçebilir. Ekran kartı tavsiyem olarak da bu ekran kartı var. İşlemciyi 1 civarı satarsan, bu ekran kartından kalan 2.200 TL ve 1-2 bin TL daha eklersen 5600'a geçiş de yapabilirsin. 5600 için sıvı soğutucuya gerek yok. PSU yeterli. Ayrıca bu ekran kartını şuanki işlemciyle de kullanabilir. İşlemci değiştirme tavsiyem 1-2 yıl içinde gerçekleşebilir.

O işlemci orta-üst kartlara darboğaz yapacaktır. 15 bine atıyorum RTX 4060 (darboğaz pek de yapmayacak bir kart olarak) alsa 1-2 sene sonra yine memnun kalmayacaktır.

En iyisi ikinci el temiz 6650 XT alsın 7 bin TL civarına onu zaten götürür arda kalan parayı bir sonraki sistem yükseltmesine ayırsın.

Teşekkürler hocam iletiyorum.

Hocam selamlar. Öncelikle şahsi fikrim işlemciyi satıp daha iyi bir işlemci alması. R5 5600 gibi. O elindeki işlemciyi kaç yıldır kullanıyor bilmiyorum ama 1-1.5 civarına satıp bu işlemciye geçebilir. Ekran kartı tavsiyem olarak da bu ekran kartı var. İşlemciyi 1 civarı satarsan, bu ekran kartından kalan 2.200 TL ve 1-2 bin TL daha eklersen 5600'a geçiş de yapabilirsin. 5600 için sıvı soğutucuya gerek yok. PSU yeterli. Ayrıca bu ekran kartını şu anki işlemciyle de kullanabilir. İşlemci değiştirme tavsiyem 1-2 yıl içinde gerçekleşebilir.

Teşekkürler hocam iletiyorum.

Hocam selamlar. Öncelikle şahsi fikrim işlemciyi satıp daha iyi bir işlemci alması. r5 5600 gibi. O elindeki işlemciyi kaç yıldır kullanıyor bilmiyorum ama 1-1.5 civarına satıp bu işlemciye geçebilir. Ekran kartı tavsiyem olarak da bu ekran kartı var. İşlemciyi 1 civarı satarsan, bu ekran kartından kalan 2.200 TL ve 1-2 bin TL daha eklersen 5600'a geçiş de yapabilirsin. 5600 için sıvı soğutucuya gerek yok. PSU yeterli. Ayrıca bu ekran kartını şuanki işlemciyle de kullanabilir. İşlemci değiştirme tavsiyem 1-2 yıl içinde gerçekleşebilir.
Teşekkürler hocam iletiyorum

Hocalarım selamlar iyi sosyaller, yakın bir arkadaşım için ekran kartı bakıyoruz. Sistemi aşağıda, 15k bütçesi var sizce şu an alınır mı? Piyasa pahalı mı? Alırsa ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler iyi sosyaller.
AMD Ryzen 5 3600.
Corsair Vengeance Pro 8x2 3200MHz.
WD blue 500 GB M.2
1TB hard disk.
Gigabyte B450M S2H.
FSP 600W PSU 80+

Sıkıntı derecede darboğaz yapmadan kullanabileceği en iyi kart bu olur.

Bütçe biraz daha çıkarsa ve sonradan işlemciyi 5600'e falan geliştirmeyi planlıyorsa 7700XT'de 15 bin civarına düştü.

Bu kartı öneririm.

Sıkıntı derecede darboğaz yapmadan kullanabileceği en iyi kart bu olur.

Bütçe biraz daha çıkarsa ve sonradan işlemciyi 5600'e falan geliştirmeyi planlıyorsa 7700XT'de 15 bin civarına düştü.

Teşekkürler hocalarım iletiyorum iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı