R5 3600 sisteme ekran kartı önerisi

Kozaa

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: R5 3600
Ekran Kartı: gt 1030
Anakart: MSI B450M-A Pro Max
Ram: Kingstone Fury Beast 16x2
Merhaba arkadaşlar.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max AMD.
İşlemci: R5 3600.
Ekran kartı: GT 1030.
RAM: Kingston Fury Beast 16X2.
Sistemim var şimdilik darboğaz yapmayacak bir ekran kartı bakıyorum ileride işlemci değişme planım var hatta komple anakartla birlikte bir üst modele geçebilirim. Şimdilik sizce ne almalıyım?
Bütçe: 15k zorlarsam biraz daha artabilir.

İşlemciniz 4060 ve muadillerine kadar yetecektir hocam. Benim tavsiyem 15k bütçeniz var ise Ryzen 5 5600 alıp bir de 4060 çekmek. Böylelikle sisteminiz ilerleyen yükseltmelere de açık olacak.

Tabii işlemciyi ileride değiştirme planım var demişsiniz. O halde şu an bütçeyi biraz arttırıp RX 7700XT alıp sonrasında AM5 geçiş yapabilirsiniz.

İşlemciniz 4060 ve muadillerine kadar yetecektir hocam. Benim tavsiyem 15k bütçeniz var ise Ryzen 5 5600 alıp bir de 4060 çekmek. Böylelikle sisteminiz ilerleyen yükseltmelere de açık olacak.

Tabii işlemciyi ileride değiştirme planım var demişsiniz. O halde şu an bütçeyi biraz arttırıp RX 7700XT alıp sonrasında AM5 geçiş yapabilirsiniz.

Teşekkürler hocam sanırım ilk başta 4060 alacağım idarelik sonrasında AM5 geçeceğim zaman ekran kartını işlemciyi falan satarım o şekilde üstüne koyarak alırım sizce 4060'ın 2.el getirisi ne kadar olur bunun hakkında bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam sanırım ilk başta 4060 alacağım idarelik sonrasında AM5 geçeceğim zaman ekran kartını işlemciyi falan satarım o şekilde üstüne koyarak alırım sizce 4060'ın 2.el getirisi ne kadar olur bunun hakkında bilginiz var mı?

Hocam alacağınız 4060 modeline göre değişir piyasası. Kafanızda bir model belirlediğiniz zaman yardımcı olayım. Bu arada NVIDIA takıntınız yoksa RX 7700 XT modeline bakın derim çünkü kendisi hem 12 GB VRAM bulunduruyor hem de 4060 Ti'den bile daha performanslı.

Hocam alacağınız 4060 modeline göre değişir piyasası. Kafanızda bir model belirlediğiniz zaman yardımcı olayım. Bu arada NVIDIA takıntınız yoksa RX 7700 XT modeline bakın derim çünkü kendisi hem 12 GB VRAM bulunduruyor hem de 4060 Ti'den bile daha performanslı.

Hocam NVIDIA takıntım yok AMD bana daha hesaplı geliyor kafamda su anlık.

https://www.akakce.com/ekran-karti/...RWywqOzx_CN8PCPOsVOWSRoCWS0QAvD_BwE#m-gallery

Bu var sonrasında çaplı bir değişime geçeceğimde satarım zaten pek oyun oynayacak zamanım olmayacak. YKS hazırlanacağım şimdilik sanırım işlemcimle uyumlu olsun yeter CS2 oynuyorum su sıralar sadece CS2 yüksek FPS açsa yeterlidir benim için. 144Hz monitör var 60 70 FPS alıyorum, şu an bu da yeterli olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam NVIDIA takıntım yok AMD bana daha hesaplı geliyor kafamda su anlık.

https://www.akakce.com/ekran-karti/...RWywqOzx_CN8PCPOsVOWSRoCWS0QAvD_BwE#m-gallery

Bu var sonrasında çaplı bir değişime geçeceğimde satarım zaten pek oyun oynayacak zamanım olmayacak. YKS hazırlanacağım şimdilik sanırım işlemcimle uyumlu olsun yeter CS2 oynuyorum su sıralar sadece CS2 yüksek FPS açsa yeterlidir benim için. 144Hz monitör var 60 70 FPS alıyorum, şu an bu da yeterli olmuyor.

Hocam RX 7600 çok daha güncel ve iyi. Bence attığım modele bir bakın. 4060 muadili bir kart.

Bu kart hem hesaplı olur hem sizi tatmin eder.

Hocam RX 7600 çok daha güncel ve iyi. Bence attığım modele bir bakın. 4060 muadili bir kart.

Bu kart hem hesaplı olur hem sizi tatmin eder.
teşekkürler hocam bu çok daha iyi olur benim için. bunun yanına ilerde hangi işlemciyi alabilirim? sizce en verimli ne olur ve power supply gereksinimi nedir?

Elinizdeki PSU 550W ise bu kart yeterli olur hocam. İleride ne alacağınızı bütçenizi kararlaştırdığınız zaman düşünebilirsiniz. Malum envai çeşit bileşen kombinasyonu mevcut.

Tamamdır teşekkürler hocam. PSU'ya bakayım ona göre alıncaksa yine bir başlık açarım teşekkürler yardımın için.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı