R5 3600 sisteme kasa ve SSD tavsiyesi

Saykoraz

Picopat
Merhaba. Böyle bir sistem topladım fakat bir türlü kasaya ve SSD'ye karar veremedim. Aslında Corsair'in Carbide serisi Spec-Delta kasası hoşuma gitti ama bazı arkadaşlarda ön paneli Full mesh olmadığı için hava akışı daha iyi bir kasa almamı öneriyor. Sizlerinde fikirleriniz ve tavsiyelerinizi merak ediyorum. Toplayacağım sistem şu şekilde olacak. Cidden kasa ve SSD'ye kara vermekte çok zorlanıyorum bütçem 6500 TL.

AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci (kutusuz, fanlı)
MSI B450M PRO- M.2 Max 3466MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
Sapphire Radeon RX 5600XT Pulse 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı.

Merhaba. Böyle bir sistem topladım fakat bir türlü kasaya ve SSD'ye karar veremedim. Aslında Corsair'in Carbide serisi Spec-Delta kasası hoşuma gitti ama bazı arkadaşlarda ön paneli Full mesh olmadığı için hava akışı daha iyi bir kasa almamı öneriyor. Sizlerinde fikirleriniz ve tavsiyelerinizi merak ediyorum. Toplayacağım sistem şu şekilde olacak. Cidden kasa ve SSD'ye kara vermekte çok zorlanıyorum bütçem 6500 TL.

AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci (kutusuz, fanlı)
MSI B450M PRO- M.2 Max 3466MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
Sapphire Radeon RX 5600XT Pulse 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı.
Ssd ve kasa için 1200-1300 lira gibi bütçe kalıyor yanlış hesap yapmadiysam,ssd 250gb yeterse a400 kingston olabilir, geriye kalan paraylada Corsair spec delta alınabilir

Hava akışı olarak muhteşem bir kasa ve her tarafında toz filtresi mevcut, RGB olan modeli şu an 750 TL civarı. Ben aldığımda 500 TL idi RGB olanı.
Hava girişi altta ve önde var, arkada hava çıkışı, arka üstte PSU ile de hava çıkışı, abartıp yan panele de 2 fan daha takılabiliyor. İçi aşırı derece geniş, her ekran kartı sığar. Ekran kartı için destek ayağı bile var. Ben memnun kaldım bu kasadan.

@kocaefe88 dostum bu kasa boş olarak satılıyor buna güç kaynağı almaya kalkarsam Corsair'den bile pahalıya denk gelecek büyük ihtimal Corsair'de 550W 80+ kasa Vatan'da 885 TL şu an kasa için 850 civarlarında bütçe ayırmak istiyorum çünkü SSD alacağım daha.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı