R5 3600 sisteme OC tavsiyesi

Bir bütçe belirlemedim. Soğutucu fiyatları hakkında bilgi sahibi değilim. Önerdiğiniz soğutucu hangisidir?
Bunu da tercih edebilirsiniz, bunu da. Tamamen bütçe ile alakalı fakat çok ileri seviye OC yapmayacaksanız T6 Ultra yeterli gelecektir.

@glenox hocam neden performansı arttırabildiğiniz kadar arttırmaya çalışıyorsunuz, şuan kullandığınız sistem zaten gayet iyi, 1080p için ideal bir sistem. Her şeye OC yapmak zorunda değilsiniz.

UV yaparak işlemci GHz sabitleyebilirsiniz, ısılarınız da düşer.

FPS arttırmak için en mantıklısı RAM OC gibi gözüküyor.
Anakart ve işlemcim RAM'leri kaç Mhz'ye kadar destekler? Ne kadar yükselteyim RAM'lerin hızını?

Bir bütçe belirlemedim. Soğutucu fiyatları hakkında bilgi sahibi değilim. Önerdiğiniz soğutucu hangisidir?

Bütçeniz çok yüksek değilse Snowman T6 Ultra işinizi görecektir. Eğer bütçeniz yoksa direkt Arctic Freezer 34e-Sports Duo almanızı öneririm.

Bütçeniz çok yüksek değilse Snowman T6 Ultra işinizi görecektir. Eğer bütçeniz yoksa direkt Arctic Freezer 34e-Sports Duo almanızı öneririm.
Teşekkürler, birkaç inceleme videosu izleyip ikisinden birini tercih edeceğim.
Evet haklısınız ama, bir yandan verdiğim paranın hakkını sonuna kadar kullanmak istiyorum, bir yandan da ne gibi değişimler olacak merak ediyorum.
OC yapmayı iyice öğrenmek, farkları görmek, sistemimin limitlerini görmek, varyasyonları denemek istiyorum.

OC ve UV yapmayı iyice öğrenmeyi istemek en büyük sebebim sanırım.
Arkadaşlar hepinize ilgilendiğiniz ve uğraştığınız için teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
Anakart ve işlemcim RAM'leri kaç Mhz'ye kadar destekler? Ne kadar yükselteyim RAM'lerin hızını?

Deneyerek bulmanız lazım.

Anakartınız resmi olarak 4113 MHz hıza kadar destekliyor, RAM'i ise çipine bağlı olarak OC edebilirsiniz.

34 Duo ile T6 Ultra yakın performans veriyor, bence 34 Duo fiyatını hak etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…