Selamünaleyküm dostlarım, şimdi takıldığım bir konu var; ve fikrinizi almak istiyorum.
Halihazırda kullandığım sistemimin parçaları şu şekilde;
AMD Ryzen 5 3600.
AMD Radeon RX 6600 8 GB.
Patriot Viper RGB (16+16) 32 GB DDR 4 RAM.
MLD M200 240GB SATA SSD.
ASUS EX-A320M-Gaming anakart (elimde olduğu için ve maddi mecburuyetten)
Bu sistemime yeni bir M.2 SSD aldım,
MLD M500 Ultra 500GB 7000Mb/S read | 4700Mb/S write ( PCI-e 4.0 )
Şimdi, sistemimdeki bütün ana bileşenlerin; "işlemcim, ekran kartı, yeni aldığım M.2 SSD" hepsinin PCI-e 4.0 uyumluluğu bulunuyor,
Sormak istediğim net soru şu bu belirttiğim sistem bileşenlerinin en iyi performanslarında çalışması için PCI-e 4.0 uyumlu bir anakart alınır mı? A320M Gaming anakartımda kullansam bir sorun yaşar mıyım? Veya performans kaybı olur mu?
Bu sistem ile Ultra işlemler yapmayacağınız için anakart değişimine hiç gerek yok. Parayı toplayıp komple yeni sistem alırsınız ileride. SSD'nin değerlerini alamayacaksınız ama anakart alsanızda o SSD vadettiği değerleri vermeyecek. En güzeli direkt takıp devam etmek.
Bu sistem ile Ultra işlemler yapmayacağınız için anakart değişimine hiç gerek yok. Parayı toplayıp komple yeni sistem alırsınız ileride. SSD'nin değerlerini alamayacaksınız ama anakart alsanızda o SSD vadettiği değerleri vermeyecek. En güzeli direkt takıp devam etmek.
Ultra işlemler derken neyi kast ettiniz tam olarak Yani Oyun oynuyorum ve elimdeki parçalar PCIe 4.0 ile oyunlarda daya iyi fps vericek ise neden almayayım ki? Aldığım SSD nin hızınıda kullanamıyorum A320 Anakartıma takarsam boşa para vermiş olacağım ?
Ultra işlemler derken neyi kast ettiniz tam olarak yani oyun oynuyorum ve elimdeki parçalar PCI-e 4.0 ile oyunlarda daya iyi FPS verecek ise neden almayayım ki? Aldığım SSD'nin hızınıda kullanamıyorum A320 anakartıma takarsam boşa para vermiş olacağım?
SSD'ler oyun performansına etki etmez hocam. Sadece hızlı yükleme yaparlar. Bu hız konusunda ise 2000 MB ile 7000 MB arasında fark olmaz oyun için. Paranız boşa gitmiş değil, SSD hızları genel olarak diğer işlemler için fark oluşturuyor.
SSD'ler oyun performansına etki etmez hocam. Sadece hızlı yükleme yaparlar. Bu hız konusunda ise 2000 MB ile 7000 MB arasında fark olmaz oyun için. Paranız boşa gitmiş değil, SSD hızları genel olarak diğer işlemler için fark oluşturuyor.
İşte bende hızlı yükleme diğer işlemler (genel) için istedim yüksek Okuma/Yazma oranını ama bilmiyorum işte PCIe 3.0 hızlarını alınca boşa almışım gibi geliyor neyse artık.