R5 3600 sisteme restart atınca monitörde sinyal yok sorunu

MrMutlu035

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçen cuma aldığım hazır sistem elime geldi, ancak bilgisayarı yeniden başlattığım zaman kasa normal olarak çalışıyor ışıkları yanıyor ama monitöre sinyal yok yazısı geliyor aynı zamanda klavye ve mouseden ışık gelmiyor, haliyle arkadan kapat aç yapmam gerekiyor anca öyle çalışıyor. Oyun oynarken veya internetteyken hiçbir sorun yok her şey çalışıyor sadece restart olunca bu hatayı alıyorum.

Sistemim;
ASUS ROG STRIX 2060 Super
Ryzen 5 3600
XPG 3000MHz 2x8 RAM
XPG 500 GB NVMe SSD
Frisby marka 600W 80+ PSU
ASUS TUF B450M PLUS GAMING anakart

Denediklerim;
RAM'leri çıkarıp taktım
Ekran kartını çıkarıp taktım
Farklı HDMI kablolarıyla denedim hatta salondaki TV'ye taktım orada başta birkaç restart attıktan sonra açılmıştı acaba monitörden ya da monitörün çözünürlüğünden kaynaklanıyor olabilir mi? Samsung'un eski bir TV/Monitörü 1080X1920'yi destekliyor aslında ama

Aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırakıp dene. Görüntü gidip gelecektir. Eğer sorun bu şekilde çözülürse ekran kartı driver'larında sorun var demektir. Sorun devam ederse benim başka bir fikrim yok 😃

Denedikten sonra ekran kartını tekrar etkinleştirmeyi unutma 😃

Ben başta GPU Tweak 2 kullandığım için bir sorun olduğunu düşündüm ondan temiz Windows 10 kurulumu yaptım, driverlara bakacağım. Ama monitörden kaynaklanır mı sizce? Sonuçta neredeyse 8 yıllık bir monitör.

Ben başta GPU Tweak 2 kullandığım için bir sorun olduğunu düşündüm ondan temiz Windows 10 kurulumu yaptım, driverlara bakacağım. Ama monitörden kaynaklanır mı sizce? Sonuçta neredeyse 8 yıllık bir monitör.

Dönüştürücü adaptör kullanıyor musunuz? "VGA to Display" gibi.

Kullandığınız kablo kullandığınız monitör ile aynı yaşta olabilir. O biraz sıkıntılı bir durum. Ancak bana yine de driver kaynaklı bir sorun gibi geliyor. Umarım yeni monitör ile düzelir. Dediğim devre dışı bırakma olayını yaptıysan ve bir sonuç alamadıysan monitörü beklemek tek çare gibi. Başka fikri olanlar varsa ayrı tabi 😃

Kullandığınız kablo kullandığınız monitör ile aynı yaşta olabilir. O biraz sıkıntılı bir durum. Ancak bana yine de driver kaynaklı bir sorun gibi geliyor. Umarım yeni monitör ile düzelir. Dediğim devre dışı bırakma olayını yaptıysan ve bir sonuç alamadıysan monitörü beklemek tek çare gibi. Başka fikri olanlar varsa ayrı tabii 😃

Evet olabilir kablolarda eski sayılır en az 6 yıllık vardır. Ben gene güncellerim monitör geldiğinde ama bu driver deneyeceğim sabah Witcher 3'ü 40 dakika dün de Fall Guys'u 3 saat aralıksız sıkıntısız oynamıştım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı