R5 3600 sisteme RTX 3080 takmak problem olur mu?

m3lihxdd

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
köle gibi çalışıp pc'sini yükseltmeye çalışan enayiyim :DDD
PC özellikler:
Gigabyte B450M Aorus.
Ryzen 5 3600.
MSI RX 5500 XT 8 GB.
2x8 16GM RAM var(3000MHz ydi yanlış hatırlamıyorsam)
Xigmatek 650W 80 Plus PSU var.

Sorum şu.
RTX 3080 ekran kartına geçeceğim ondan sonra işlemci yükselteceğim, ondan sonra da RAM yükselteceğim. Ama işlemci ve RAM'i yükseltirken 3080 kullanırsam PC'de sıkıntı çıkarır mı? Ona göre bir yol çizeceğim kendime.

Benim bu sistemde kısa vadede tek endişem PSU olur. 3x8pin beslemeli ekran kartı alırsan PSU yetmeyebilir.

İşlemci bu sırada ağır yükte çalışacak ve ısınacak. Ekran kartı da eskiye göre çok ısınacak. İyi bir soğutma ve havadar kasanız olması gerekiyor.

750w güzel bir PSU, Ryzen 5700x3D, RTX 3080 baya güzel sistem olur 1080p için her yönüyle.

Son düzenleme:

Sıvı soğutucu var DeepCool LE520 240mm ekran kartını 2 fanlı düşünüyorum ama galiba ilk PSU değiştireceğim daha sağlam bir şey almak mantıklı olur.

Yok hocam problem çıkmaz işlemci har har çalışacak ama haberiniz olsun güzel bir CPU soğutucunuz varsa ne ala.

O PSU'ya 3080 gibi elektriğe susamış bir kartı takmazdım. En az 750W Gold kullanmalısınız, power kaldırsa bile herhangi bir terslikte tüm sistemi kendiyle beraber götürebilir. İşlemci problem olmaz ama 2K da bile bazı oyunlarda geri tuttuğunu hissedebilirsiniz, ben 5600 ile dahi hissedebiliyorum. PSU>İşlemci>GPU olarak ilerlemeniz en sağlıklısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…