R5 3600 sisteme RX 6500 XT uygun mu?

Bütçe
5 - 7 bin TL

Dembaba1903

Kilopat
Merhaba, benim ekran kartım düşük olduğu için yeni bir ekran kartı almak istiyorum ( sıfır). Araştırmalarıma göre bütçeme uygun RX 6500 XT'yi uygun gördüm. Ama bu işlerden çok anlamıyorum ve alınır mı? Bilmiyorum. Şu anki sistemim:
Ryzen 5 3600 işlemci, Corsair 8x2 DDR4 RAM, AMD Radeon RX 550 2 GB ekran kartı, AMD ASUS Prime 320M-F DDR4 anakart ve Xigmatek X Power 350W PSU, Frisby FC 9315G kasam var. Ekran kartım kasaya sığar mı, işlemciyle darboğaz yapar mı, PSU yeterli olur mu, ayrıca üretici firma önemli mi ( Gigabyte, Sapphire, ASUS vb.) Gibi bazı soru işaretleri var kafamda. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

PSU mutlaka değişin yeterli olmayabilir oyundayken güç keser sistem darboğaz söz konusu değil.

Bu bütçeye sakın 6500 almayın pişman olursunuz. O fiyata RX6600 alırsınız
Sıfır olarak alabileceğiniz en F/P ekran kartlarından birisi. Hem de Prime üyeyseniz 9 taksite kadar peşin fiyatına taksit de var.

Ama PSU yetersiz gelebilir minimum 500W tavsiyem 650W bir PSU şart.

PSU için marka tavsiyeniz var mıdır , ayrıca önerdiğiniz ekran kartının kasaya sığmama gibi bir durumu olmaz dimi ?

Kasanıza sığar hocam. PSU konusunda da bütçenize göre değişkenlik gösterebilir. FSP gibi kaliteli bir markayı tercih edebilirseniz kesinlikle ona yönelin. Zira ben RX 5600XT ile bu PSU'yu kullanıyorum 6 aydır bir problem yaşamadım.

hocam düşünceleriniz için teşekkürler. Araştırdığım kadarıyla darboğaz sorunu olabileceğini söylebiliyorlar , özellikle işlemciye yük bindiren oyunlar oynuyorum ( cs go gibi). Bu ekran kartı dışında önerebileceğiniz var mıdır ? veya sorun yaşar mıyım böyle

Darboğaz yaşamazsınız. R5 5500 ile RX6600ü uzun süreler kullanmış biriyim (sizin işlemciniz ile R5 5500 neredeyse aynı işlemcilerdir.) Ayrıca darboğaz sisteme zarar veren bir şey de değildir. İleride pişman olmamak için en iyi sıfır ekran kartı RX6600.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…