R5 3600 Sisteme uygun PSU ve kasa önerisi

Thrimach

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
42
Merhabalar uzun süre önce iş dolayısıyla uzaklaşıp her şeyimi sattığım masaüstü dünyasına geri dönmek istiyorum. İleriye dönük birkaç sene başımın ağrımasını istemediğim en uygun bulduğum F/P ürünlerini kendimce tasarladım. Araştırmalarım sonucu almak istediğim parçalar şu şekilde.
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart (BEYAZ KUTU)
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3600MHz CL20 DDR4 Dual Kit Ram
GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti WINDFORCE 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 1900MB Yazma)

Evet bu şekilde düşünüyorum. Uzun bir süre yükseltme yapamayacağımı belirtmeliyim. 5800 lira gibi bir fiyat çıkarıyor burada ki ürünler. PSU ve kasaya 1200 lira gibi bir miktar daha verebilirim. Maximum 7000 TL gibi bir bütçem var. Hava akışı güzel ve sistemime uygun parça önerilerinizi bekliyorum.
Sistemde bütçeyi aşmayacak şekilde değişikliklere açığım. Yalnız uzun süre yükseltme yapamayacağımı tekrar belirtmeliyim.
 
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Sistemin stabil olduğuna inanıyorum sanırım değiştirmem gereken başka bir parçası olmayacak. PSU ve kasayı hallettiğimde sorunsuz kurabilirim sanırım.
 
Kasa Olarakda Bunu önerebilirim Ön tarafı mesh yapıda. Hava Sirkülasyonunun Iyi Olucağını Düşünüyorum
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Sistemin stabil olduğuna inanıyorum sanırım değiştirmem gereken başka bir parçası olmayacak. PSU ve kasayı hallettiğimde sorunsuz kurabilirim sanırım.

Anakart ıle işlemcinin uyumuna baktın mı? 3000 serisi için tak çalıştir durumdami BIOS güncellemesi istiyebilir bu durumda da elinde 2000 serisi işlemci olmalı veya 1000 seri.
 
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
1.443 KDV Dahil
MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
573 KDV Dahil
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
629 KDV Dahil
THERMALTAKE Versa J24 RGB 650W 80+ Tempered Glass Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
1.048 KDV Dahil
CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
749 KDV Dahil
MSI Radeon RX 5700 MECH GP OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
2.930 KDV Dahil

hocam bu şekilde bir sistem 7373 TL tutuyor itopya'da, (hdd koymadım siz koymadıgınız için) bu parçaları tek tek internet üzerinden araştırıp daha uygun fiyatlara bulabilirseniz 500 tl ye kadar indirim alabilmeniz söz konusu, toplamak istediğiniz sistemden çok daha iyi performans alırsınız
Bu akşam incehesap.com gaming gecesinden bu parçalardan denkleyebildiğiniz olursa ordan da avantaj sağlayabilirsiniz, orayı da inceleyin, ya da çıkabileceğiniz maximum bütçeyi söylerseniz sisteminizi iyileştirmek açısından yardım alabilirsiniz forumdan.
 
vallahi ben radeon kartları hiç takip etmiyorum ve bilgim yok. nvidiadan vazgeçmek istemiyorum belki ekran kartını değiştirebilirim bu yüzden. Ama önerin hoşuma gitti maximum 7000 tl düşünüyorum şuan.
Yani şuanda kullananlar var bu şekilde yorumlardan yola çıkarak yaptım sistemi. O yüzden öyle bir şeyler karşılaşacağımı sanmıyorum.
 
Son düzenleme:

Evet satici ıle iletişime geçip BIOS guncellemesi istemekte tabii ki fayda var hatta ben olsam ne olur ne olmaz yine iletişime geçer en azindan yapiliyorsada onay alırdım.
Ekran kartını da XFX tercih ederdim şahsen soğutması gercekten ıyi fakat tabiki yinede sizin kararınız ülkeye yeni gelen bir marka fakat yeni bir marka değil uzun zamandir farklı ülkelerde hizmet veriyor eğer ınceleme ıstersen YouTube'den bir link atabilirim kutu içeriği sıcaklık değerleri ince detayına kadar inceliyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…