R5 3600 Sisteme uygun PSU ve kasa önerisi

Thrimach

Hectopat
Merhabalar uzun süre önce iş dolayısıyla uzaklaşıp her şeyimi sattığım masaüstü dünyasına geri dönmek istiyorum. İleriye dönük birkaç sene başımın ağrımasını istemediğim en uygun bulduğum F/P ürünlerini kendimce tasarladım. Araştırmalarım sonucu almak istediğim parçalar şu şekilde.
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart (BEYAZ KUTU)
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3600MHz CL20 DDR4 Dual Kit Ram
GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti WINDFORCE 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 1900MB Yazma)

Evet bu şekilde düşünüyorum. Uzun bir süre yükseltme yapamayacağımı belirtmeliyim. 5800 lira gibi bir fiyat çıkarıyor burada ki ürünler. PSU ve kasaya 1200 lira gibi bir miktar daha verebilirim. Maximum 7000 TL gibi bir bütçem var. Hava akışı güzel ve sistemime uygun parça önerilerinizi bekliyorum.
Sistemde bütçeyi aşmayacak şekilde değişikliklere açığım. Yalnız uzun süre yükseltme yapamayacağımı tekrar belirtmeliyim.

Evet satici ıle iletişime geçip BIOS guncellemesi istemekte tabii ki fayda var hatta ben olsam ne olur ne olmaz yine iletişime geçer en azindan yapiliyorsada onay alırdım.
Ekran kartını da XFX tercih ederdim şahsen soğutması gercekten ıyi fakat tabiki yinede sizin kararınız ülkeye yeni gelen bir marka fakat yeni bir marka değil uzun zamandir farklı ülkelerde hizmet veriyor eğer ınceleme ıstersen YouTube'den bir link atabilirim kutu içeriği sıcaklık değerleri ince detayına kadar inceliyorlar.
xfx ekran kartlarında 1660 ti göremedim radeon ekran kartlarına hizmet veriyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı