BIOS güncellemesi yapmanız gerekir. Bütçeye birazcık ekleyerek anakartı X570 yapabilirsiniz. Sistemi kullanma amacınız nedir? Oyun ise 16 GB fazlası ile yeterlidir.
MSI X570-A Pro AMD X570 1866MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
MSI X570-A Pro AMD X570 1866MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
anakart olarak eyer pcie 4.0 m2 ssd kullanmayacaksanız , x570 anakarta hiç gerek yok , bunun yerine msi b450 a-pro max , msi b450 gaming pro max yada msi b450 tomahawk max tercih etmelisiniz , bu anakartlar birbirlerinin %95 aynıdır ve 3000 serisi amd işlemciler için bios update yapmadan tak çalıştır durumundadır.
Anakarttan edeceğiniz tasarruflada işlemcinizi 3700x e yükseltin böylece render için daha performanslı bir sistem elde edersiniz.
Kesinlikle x570 tavsiye etmiyorum , boş yere gereksiz masraf , tavsiye edenlerde hangi akla hizmet tavsiye ediyor bilemiyorum ,eyer daha güçlü vrm içinse 3000 serisi işlemcilerin zaten oc potansiyeli oldukça sınırlı yani 3700x i b450 ye de taksanız en fazla 4350 ghz oc olacak x570 e taksanızda maximum 4350 ghz oc olacak.Ha dersenizki ben ilerde 3950x alıp oc yapacağım pcie 4.0 m2 kullanacağım anca ozaman x570 düşünülebilir.
Hocam RAM kapasitesinin render süreleri üzerinde büyük etkisi var bu yüzden 4x16 diyorum, merak ettiğim şey bu RAM kitinden 2 takım (4x16) bu anakart ve işlemci ile stabil çalışır mı?
Yalnız şöyle bir durum var. RAM yükseltmesi her zaman yapılır ama işlemci yükseltmesi biraz daha karmaşık olur. İşlemcinizi söküp satmak ve yenisini alıp takmak sıkıntı çıkarabilir. Benim tavsiyem render için makine alıyor iseniz 8 çekirdekli olanlara bakın. 3000 serisi olmasa 2000 serisi bakın.
yani r5 3600 yerine r7 2700x almak daha mı mantıklı, ciddi anlamda fark sağlarmı render için? ve birde 1 yaş eski bir işlemci olmasının herhangi bir dezavantajı olurmu?