R5 3600 undervolt yapılmıyor

makerop

Hectopat
Daha fazla  
R5 3600 işlemcim sıcak çalışıyor. Hem de 3.90 GHz'te çalışıyordu. 4.20'ye çekip ısıyı düşürmek için undervolt yapacaktım. Neyse testlerimi yaptım. En makul voltajı 1.2 olarak buldum. Stres testini de gayet iyi geçti. Undervolt yapmak için BIOS'daki standart ayarları yaptım. GHz 42'ye çektim, anakart ASUS Prime B450M-K olduğu için voltaj ayarında + - var. Neyse onu da ayarlayıp 1.2ye çektim ama kaydetip başlatınca sürekli mavi ekran veriyordu. Tabii şaşırdım. Stres testini geçmiş bir değer nasıl mavi ekran verir diye. BIOS'a tekrar girip voltajı yükselttim açılması için ama yine mavi ekran veriyordu.

Neyse 3-4 kere veridikten sonra her seferinde zar zor açılıyordu. Hemen her açıldığında ve voltajı değiştirmiş oluyordum. Hemen voltaj değerini görmek için programı açıp bakıyordum ama sabit bir şekilde 1.1 olarak gözüküyordu. Zaten PC fazla dayanamadan tekrar mavi ekran veriyordu. Yani BIOS'tan hangi voltajı girersem gireyim 1.1 olarak başlıyor PC. Şu an bu yazıyı da yine açıldığı bir arada hemen AMD Ryzen Master'ı açıp voltajı yükseltmem ile yazıyorum. Bunun sebebi nedir? Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı