Ryzen 5 3600, anakart ise MSI B450M-A PRO Max, power 600 Watt, RAM 8 GB 2133 MHz, ekran kartı ise 1050 Ti. Şimdilik ama sistem açılmıyor, ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Nerede sıkıntı var çözemedim, bilgi verebilecek olan var mı?
Sisteminizin BİOS güncellemesini yaptınız mı? Sanırım anakartınız direkt olarak R5 3600 destekliyor olarak geliyormuş.
Kablolama kısmını iyice bir kontrol edin. Özellikle işlemci bağlantısını daha önce böyle bi durum başımda gelmişti.
Benim de ilk aklıma ekran kartı kablosu geldi. Bir de RAM'de sıkıntı olduğunda açılmıyor. Kabloyu kontrol ettikten sonra RAM çıkartıp tekrar takmayı deneyebilirsin.
Sisteminizin BIOS güncellemesini yaptınız mı? Sanırım anakartınız direkt olarak R5 3600 destekliyor olarak geliyormuş.
Kablolama kısmını iyice bir kontrol edin. Özellikle işlemci bağlantısını daha önce böyle bir durum başımda gelmişti.
1. veya 2. nesil bir Ryzen işlemci takarak yapabilirsiniz.
Anakartınızın kutusunun fotoğrafını atabilir misiniz? Sanırım kutu üstünde "Ryzen 3000 Ready" yazıyor. Eğer öyleyse sorunun BİOS güncelllemesinden olacağını zannetmiyorum.