Herkese iyi forumlar. Başlıkta belirttiğim sorun 2 gündür başıma geliyor ve sistemi daha 1, 5 ay gibi kısa süre önce aldım. Bilgisayar boşa iken ekran gidiyor, "no signal" diyor ama kasa çalışıyor. Ekran kartının fanları da %100 dönmeye başlıyor. Hiçbir türlü ulaşamıyorum sadece Power tuşuna basılı tutup kapatıp açtığım zaman düzeliyor. Sistem özelliklerim:
R5 3600
ASUS TUF X570
ASUS ROG STRIX 2080 A8G
Corsair Vengeance RGB 3200 MHz (8×2)
Samsung 980 Evo Plus
FSP aurum 1000W Platinium
Bu sorun ile karşılaşıp çözümünü bulan var ise yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Hocam bende de böyle bir sorun vardı ekran gidiyordu direk. Garantiye gönderdim ürünleri 20 gün önce. Ekran kartı sıfırıyla değiştirildi. Gönderdiğim diğer parçalar da gelince bakacağım.
DDU ile ekran kartı driverini kaldır ve yeniden yükle. Cok onemli veri yoksa bilgisayarında, istersen format at. Sinyal gitme sorunu, genel olarak ekran kartı kaynaklı oluyor. Nadiren, PSU'dan çıktığı da oluyor.
Sorun monitöre giden kabloda değilse muhtemelen ekran kartındadır. Öncelikle kabloyu kontrol ediniz. Eğer bir sorun yoksa ekran kartını garantiye gönderin.
Sorun monitöre giden kabloda değilse muhtemelen ekran kartındadır. Öncelikle kabloyu kontrol ediniz. Eğer bir sorun yoksa ekran kartını garantiye gönderin.
Temassızlık, ezilme veya içlerindeki pinlerde yamulma olabilir. Yani başka bir kablo mevcutsa elinizde deneyin lakin belli bir müddet açık ve aniden no signal hatası almanızın pek kabloyla alakalı olacağını da düşünmüyorum.
Hocam güç ayarları bölümünden ekranı kapat ayarını "hiçbir zaman" yapmayı dener misiniz? Benim kartta sistem ekranı kapatıp açtıktan sonra no signal hatası veriyordu arada bir. Belki sizin de sorun budur.
Hocam güç ayarları bölümünden ekranı kapat ayarını "hiçbir zaman" yapmayı dener misiniz? Benim kartta sistem ekranı kapatıp açtıktan sonra no signal hatası veriyordu arada bir. Belki sizin de sorun budur.