R5 3600 ve 3060 Ti sistemde düşük FPS değerleri

RAM Dual Channel ise yapabileceğin fazla bir şey yok gibi. Darboğaz var.

Darboğaz var, 3000 serisi ekran kartıyla orta seviye 3. nesil Ryzen kullanırsanız zaten darboğaz olması gayet normal. Stok soğutucuyu kullanmanız ise durumu daha beter yapıyor, en azından kaliteli bir soğutucu alırsanız sorun tamamen çözülmese de yardımcı olabilir. Tavsiyem:
Arctic Freezer 34 eSports Duo

Monitör 1080P 144Hz, oyunda her şeyi Ultra kullanıyorum.

RAM Dual Channel, internetten baktığım testlerde aynı sistem çok daha iyi performans veriyor.

Sizce nedeni ne olabilir?

Hocam sistemin kendisinde darboğaz var. Yani değiştirecekseniz işlemci değiştireceksiniz. Sizin için performans videolarına bakacağım bir dakika.

Ciddi darboğaz yok. İlk resimde işlemci 93 derece olduğundan sorun var. İkinci resimde %90 GPU kullanımı var ama FPS neden düşük bilmem.
Stok fanı düzgün taktığıma eminim, daha sıfır sistem.;
Sizce işlemcide bir sorun mu var, garantiye göndermem gerekiyor mu?

Hayır monitör 1080P olduğundan düngece hatta bir tane abimiz vardı 3080 Ryzen 9 sistemde darboğaz yaşıyordu sebebi 1. Single Channel olması 2. 1080P monitör olması

Monitör 1080p 144hz, oyunda herşeyi ultra kullanıyorum.

RAM dual Channel, internetten baktığım testlerde aynı sistem çok daha iyi performans veriyor.

Sizce nedeni ne olabilir?
İşlemci ekran kartına darboğaz yapıyor. 3060 Ti ve üzeri için Ryzen 5 5600X ya da Intel Core i7 10700K tavsiye ediyorum dengeli olması için. 2K için ciddi derecede darboğaz var. İşlemcinin tüm çekirdekleri %100'e dayanmış ve ekran kartına %40 darboğaz yapıyor. Ekran kartı neredeyse yarı yarıya kullanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…