R5 3600 ve 5700 XT Sistem Toplama

AslanOnbir

Kilopat
Dolu ve uzun bir süredir yaptığım araştırmalar sonucu bir bilgisayar topladım. Büyük ihtimal artık toplamada sona yaklaşıyorum. Kısmetse yazın almayı planlıyorum. Bütçeyi biraz fazla tutarak uzun ömürlü bir bilgisayar toplamak istedim. Sistem şu:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7NM işlemci
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX5700XT Nitro+ 8G RGB Special Edition 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı
  • Anakart: MSI B450 Tomahawk Max 4133MHz(OC) RGB M.2 AM4 ATX anakart
  • RAM: Corsair 16 GB(2x8) Vengeance RGB Pro siyah 3200MHz CL16 DDR4 RAM (CMW16GX4M2C3200C16)
  • Depolama: Toshiba 2TB P300 64MB 7200RPM (HDWD120UZSVA) harddisk
  • Güç kaynağı (PSU): High Power 750W performance GD 80+ Gold güç kaynağı
  • Kasa: Ranker Cygnus tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower Gaming kasa
  • Monitör: ViewSonic 32" VX3258-2KPC-mhd 1MS 144Hz HDMI, DisplayPort FreeSync curved 2K Gaming monitör
Öncelikle sistemde SSD tercih etmedim. Film arşivi dizdiğimden dolayı da biraz daha fazla depolama alanı tercih ettim. Ayrıca beklemekten sıkıntı duymayan bir insanım. Şu an ki bilgisayarımdan tecrübeliyim

Sistemde High Power'ın bir PSU'sunu tercih ettim. Umarım iyi yapmışımdır. Uzun ömürlü ve geleceğe yönelik olduğu için 750W tercih ettim.

Kasa hakkında araştırmalar yaptım. Çokça olumlu yorumlar aldım ancak eğer bilen ve anlayan varsa lütfen yorumlara ekran kartı, anakart vs. sığar mı, sığmaz mı yazsın. Çok sevinirim.

Monitör hakkında yorum yapacak olursam, açıkçası AOC CQ32g1 modeli ile ViewSonic VX3258-KPC-mhd modeli arasında çok kaldım ve düşündüm. Ekran kartının tam performansı için 2K bir monitör gerektiğini gördüm birçok forum ve yorumda. Ben de 2K monitör tercih ettim. Eğer bilginiz varsa bu iki monitör hakkında detay verirseniz çok sevinirim. Işık sızması sorunları vs. hakkında. Hangisini tercih etmeliyim? Genel olarak çevreme de sorduğumda güzel bir sistem topladığımı söylediler tabii onların söylediğine göre emin değilim. Kağıt üzerinde çok iyi. Eğer anlayan, bilen varsa sistem hakkında yorumlarını yaparlarsa çok mutlu olurum.

Sistemin toplam fiyatı (montaj dahil) 10.855 TL tutuyor. Sistemi sinerji bilgisayar'dan topladım.

Teşekkür ediyorum şimdiden.

Kendi fikrimi belirtmek isterim ekran kartının aynısını ben de kullanıyorum ve driver sorunları var sorun yaşamak istemiyorsanız size önerim 2060S veya 2070S.

Kendi fikrimi belirtmek isterim ekran kartının aynısını ben de kullanıyorum ve driver sorunları var sorun yaşamak istemiyorsanız size önerim 2060S veya 2070S.

Bütçem o kadar. Ayrıca driver sorununu da ilk defa sizden duyuyorum. Çoğu araştırmam da ki çoğunlukla Technopattan yaptım,driver sorununun kalktığı söylendi. Bir çok inceleme videosunda da böyle bir soruna değinilmedi. Nitro+ versiyonunu kullanıyorsunuz değil mi ?

Evet. Bir çok konu açılıyor bunun hakkında ama tabiki teknoloji şans işi size düzgün gelebilir.

Benim suan toplamakta oldugum sisteme benziyor fakat ram olarak mhz 3600 ram tercih ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…