2 gündür yine mavi ekranlar almaya başladım, Seagate diskimi garantiye verdim bugün ama yine crash yiyorum. Konudan anlayanların yardımını bekliyorum, saygılar.
CPUdan şüpheleniyorum ve onu da garantiye verecem yakın zamanda ama ondan mı kesin acaba? Daha önce SSDyi ve WD harddiski scanledim, CPUnun pinlerine falan baktım ama bişey bulamadım.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Tekrardan selamlar hocam. Anlaşılan Disk konusunda biraz şanssızsınız. Zira bu sefer de sorun disk kaynaklı gözüküyor. Sistemde kaç disk takılı bilmiyorum fakat gördüğüm kadarıyla sorun çıkartan disk Kingston marka ki zaten konu içeriğinde de Kingston marka bir disk kullandığınızı belirtmişsiniz. Yapmanızı isteyeceğim şeyler öncelikle bir önceki konudaki gibi HD Tune Pro ile Error Scan yapıp, Health sekmesini paylaşın. Ek olarak HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın. Önceki konuda sonuçlar temiz gözüküyordu fakat ne olur ne olmaz tekrar sonuçları kontrol etmekte fayda var.
Vanguard ve Kaspersky yazılımlarını kaldırın. Oyuna girince otomatik olarak Vanguard'ı yükleyeceği için de bir süre Valoranta giriş yapmayın. Sorun düzeldiği zaman her ikisini de yükleyebilirsiniz. Son olarak Ekran Kartı sürücünüzü güncelleştirin diyecektim fakat zaten arkadaş belirtmiş.
Tekrardan selamlar hocam. Anlaşılan Disk konusunda biraz şanssızsınız. Zira bu sefer de sorun disk kaynaklı gözüküyor. Sistemde kaç disk takılı bilmiyorum fakat gördüğüm kadarıyla sorun çıkartan disk Kingston marka ki zaten konu içeriğinde de Kingston marka bir disk kullandığınızı belirtmişsiniz. Yapmanızı isteyeceğim şeyler öncelikle bir önceki konudaki gibi HD Tune Pro ile Error Scan yapıp, Health sekmesini paylaşın. Ek olarak HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın. Önceki konuda sonuçlar temiz gözüküyordu fakat ne olur ne olmaz tekrar sonuçları kontrol etmekte fayda var.
Vanguard ve Kaspersky yazılımlarını kaldırın. Oyuna girince otomatik olarak Vanguard'ı yükleyeceği için de bir süre Valoranta giriş yapmayın. Sorun düzeldiği zaman her ikisini de yükleyebilirsiniz. Son olarak Ekran Kartı sürücünüzü güncelleştirin diyecektim fakat zaten arkadaş belirtmiş.
Hoşgeldin hocam, disklere baktım dediğin şekilde sonuçlar aşağıda. Şimdi de Vanguardı KSyi kaldırayım hemen.
Yani sorun CPU değil diskte diyorsunuz dmplere baktığınızda, ilginç zira CPU değiştirdim ama Kingston SSD ise değişmedi ve sorunlar CPU değişiminden sonra başladı. Windows falan tekrar kurdum, Win11 yerine Win10 kurdum hatta. OCCT testinde error vermişti zaten CPU, ondan servise vermeyi düşünüyorum hatta.
Dökümleri tekrar kontrol ettim fakat CPU ile ilgili bir şey göremedim. Farklı bir OCCT sürümüyle CPU testi yapar mısınız? Eski sürümlerin bazıları sıkıntılı diye biliyorum. Eğer zaten güncel ise aşırıya kaçmayacak şekilde eski sürümlerden birini deneyin. Sonuçları paylaşın.