R5 3600 ve RTX 2060 Sisteme 75Hz Monitör Önerisi

DjeromB.

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Sistem özellikleri aşağıdaki gibi. Aklıma takılan tek şey ekran yırtılması problemi. Mönitörün desteklediği Hz'den daha fazla FPS alınca ekran yırtılmaları oluşuyor. Daha çok RPG ve hikayeli oyunları tercih ettiğim ve bütçemin müsait olmamasından ötürü 144Hz tercih etmedim. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.
G-Sync ve FreeSync teknolojilerini tam olarak bilmiyorum. Tercih edeceğim mümkün olduğunca ucuz 1ms 75Hz mönitör önerirsiniz mutlu olurum. Ekran yırtılması problemlerini nasıl aşabilirim? Teşekkür ederim.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz 35MB
  • Anakart: Gigabyte B450 Aorus Pro
  • Ekran Kartı: Gigabyte GV-N2060WF2OC-6GD GeForce RTX 2060 Windforce
  • Harddisk Yok
  • SSD: Gigabyte 480GB 2.5" SATA 6 550/480 MB/s
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 3200MHz 2X8GB
  • Kasa: Cooler Master MCW-L5S3-KWNA60 Masterbox Lite 5 80+ 600W

Bütçenizi yazar mısınız?
Kaç inç istiyorsunuz?
500-700 TL arası
22 inç yeterli
Öneri için teşekkür ederim fakat benim asıl sorunum karşılaşacağım ekran yırtılması problemi ile alakalı.

500-700 TL arası
Güzel işte çok bir şey kalmamış 500 lira daha biriktir. 144Hz monitör al. 75'e geçersen %25'lik bir FPS görme artışı sağlayacaksın. Fakat 144Hz'e geçersen yaklaşık %250'lik FPS farkı göreceksin. O yüzden paranı çöpe atma. Sabret para biriktir. 144Hz al:

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim. Fakat hala bilmek istediğim 75 Hz bir mönitör de ekran yırtılması problemini nasıl aşabilirim. Almam gereken mönitör ekran kartım RTX olmasına rağmen freesync desteklemek zorunda mı. Kasayı mönitöre ekran yırtılmasını önlemek için HDMI dan mı yoksa DisplayPort danmı bağlamalıyım?
Bu tarz sorulara cevap vererek bana daha çok yardımcı olursunuz. Teşekkür ederim

Yırtılmaları oyun içinden V-Sync açarak engelleyebilirsin. Ayrıca aldığın FPS yenileme hızından yüksekse Nvidia Denetim Masasından Fast-Sync açabilirsin.

60Hz ile engel olabilirsin. V-sync açarsın yırtılmalardan kurtulursun. Ha sen diyorsan ben V-sync açmadan yırtılma görmek istemiyorum. O yırtılmaları 75Hz ile yine yaşayacaksın. Peşinen söyleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…