R5 3600 ve RX 5600 XT Sistem Toplama

Bütçe
6200

onurnk

Femtopat
Merhaba iyi forumlar.
Toplamayı düşündüğüm sistem şu şekilde:

Anakart: Gigabyte B450M S2H
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
RAM: G.Skill 2x8 GB Ripjaws V 3600MHz
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 5600XT
SSD: Kingston 500GB A2000 M.2
Kasa: Dark Guardian LED fanlı ATX
PS: FSP FSP500-60AHBC

Sorularım şunlar
1) İşlemcide OC yapmayacağım anakart bu sistem için yeterli mi?
2) RAM'ler 3600'de güzel çalışabilir mi anakart ve bileşenleri buna uygun mu?
3) PSU konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
Sistem konusunda diğer önerilerinize de açığım. Uzun araştırmalarım sonucunda bütçeme bu sistemi uygun gördüm. Uyumlu duruyorlar fakat bir problem varsa belirtirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler:)

Merhaba iyi forumlar.

Anakart: Gigabyte B450M S2H
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
RAM: G.Skill 2x8 GB Ripjaws V 3600MHz
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 5600XT
SSD: Kingston 500GB A2000 M.2
Kasa: Dark Guardian LED fanlı ATX
PS: FSP FSP500-60AHBC

Sorularım şunlar
1) İşlemcide OC yapmayacağım anakart bu sistem için yeterli mi?
Sistem konusunda diğer önerilerinize de açığım. Uzun araştırmalarım sonucunda bütçeme bu sistemi uygun gördüm. Uyumlu duruyorlar fakat bir problem varsa belirtirseniz sevinirim.

Anakartı bence Tomahawk Max yap. Bu sisteme olmaz ve upgrade için sıkıntı olur. SSD olarak eğer sadece oyun oynayacaksan M.2 SSD gereksiz. 500W PSU asla olmaz. 600 şart. Böyle bir sistemi böyle bir PSU'ya emanet etmemelisin. RAM'ler 3600MHz olarak destekliyor anakart. Ama o da maksimum. Ben olsam böyle bir sisteme gidip en ucuz B450 anakartı almazdım. İşlemciniz ise iyi.

Merhaba iyi forumlar.

Anakart: Gigabyte B450M S2H.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
RAM: G.Skill 2x8 GB Ripjaws V 3600MHz.
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 5600XT.
SSD: Kingston 500GB A2000 M.2.
Kasa: Dark Guardian LED fanlı ATX.
Ps: FSP FSP500-60AHBC.

Sorularım şunlar.
1) Işlemcide OC yapmayacağım anakart bu sistem için yeterli mi?

500W çok sınır kalıyor RAM'leri 3200MHz CL16 yapıp 600W guc kaynagi almanizi oneririm. High Power fiyat performans olarak guzeldir. Anakart işlemci ile gayet uyumlu ufak overclocklar bile yapilabilir ki siz yapmayacakmişsiniz zaten içiniz rahat olsun.

Anakartı bence Tomahawk Max yap. Bu sisteme olmaz ve upgrade için sıkıntı olur. SSD olarak eğer sadece oyun oynayacaksan M.2 SSD gereksiz. 500W PSU asla olmaz. 600 şart. Böyle bir sistemi böyle bir PSU'ya emanet etmemelisin. RAM'ler 3600MHz olarak destekliyor anakart. Ama o da maksimum. Ben olsam böyle bir sisteme gidip en ucuz B450 anakartı almazdım. İşlemciniz ise iyi.
cevabınız için teşekkür ederim.tomahawk max bütçemi aşıyor biraz.bunu önermenizin nedeni nedir?ben OC yapmayacağım.
Anakartı B450 GAMING Plus Max olarak değiştirebilirsiniz, onun dışında PSU'yu 650W almanızda fayda var.
cevabınız için teşekkür ederim.evet bu anakart benim seçtiğimden daha iyi ama OC yapmayı düşünmüyorum.ihtiyacım varmı sizce böyle bir anakarta?bütçemi aşacağım çünkü

Cevabınız için teşekkür ederim. Tomahawk Max bütçemi aşıyor biraz. Bunu önermenizin nedeni nedir? Ben OC yapmayacağım.

Cevabınız için teşekkür ederim. Evet bu anakart benim seçtiğimden daha iyi ama OC yapmayı düşünmüyorum. İhtiyacım var mı sizce böyle bir anakarta? Bütçemi aşacağım çünkü

Eğer uzun ömürlü olmasını istiyorsan Tomahawk Max veya Gaming Plus Max ideal. Fakat OC yapmayacaksanız ve bütçenizi aşıyorsa Gigabyte'ın anakartı da gayet işini görür. Bu arada RAM'leri CL16 3200MHz yapmanızda fayda var.

Daha düzgün kasa ve PSU ile şöyle bir şey alırdım:

cevabınız için teşekkür ederim.tomahawk max bütçemi aşıyor biraz.bunu önermenizin nedeni nedir?ben OC yapmayacağım.

cevabınız için teşekkür ederim.evet bu anakart benim seçtiğimden daha iyi ama OC yapmayı düşünmüyorum.ihtiyacım varmı sizce böyle bir anakarta?bütçemi aşacağım çünkü
Gelecekte anakart değiştirmek zorunda kalmazsın.

Benim düşümdüğüm sistem:
AMD Ryzen 5 3600 3.6 - 4.2 GHz AM4 İşlemci
MSI B450 Tomahawk Max DDR4 4133 MHz AM4 ATX Anakart
MSI RX 5600 XT Gaming X
XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL16 RGB Kırmızı RAM
XPG 512 GB Spectrix S40G NVMe OKUMA 3500 MB-YAZMA 3000 MB M.2 SSD
Cooler Master Masterbox MB520 RGB Temperli Cam Yan Panel MidTower ATX bilgisayar Kasası
Cooler Master Masterliquid ML240L RGB LED Fanlı Sıvı Soğutma Sistemi
Cooler Master MWE 650W 80+ Güç Kaynağı
AOC 24G2U 24" 1ms 144Hz FHD FreeSync IPS Gaming monitör

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı