R5 3600 ve RX 5700 XT Tabanlı sistem aşırı sıcaklıktan dolayı kapanıyor

1) İşlemci çok ısınmadan PC kapanır (benim bilgim böyle)
2) PSU Anormal bir elektrik dalgalanması yaşadığında kendini kapatır. Kısa devre veya kendi kapasitesinden fazla istek.
3) PSU ısınıp kapanmaya neden olabilir
4) GPU ısınıp kapanmaya neden olabilir
5) GPU driverları çok düşük ihtimaldir çünkü 2 saat oynayabiliyorsun.
6) Anakart ısınır. Zaten sorunun ısı kaynaklı olmalı çünkü diyorsun ki 2 saat aralıksız oyundan sonra kapandı.
7) Kasa kendini kapattıktan 5-10dk içinde geri açabilirsiniz. Elektronik parçalar çabuk ısındığı gibi çabuk soğurlar. 1 gün kapalı tutmanız bir şey değiştirmeyecektir.
8) XMP/AMP açıyorsanız bu RAM'leri OC ettiği gibi işlemciyi de OC eder gözardı etmeyin.
9) Bilgisayarı yüksek performansta kullanmayın. Bu bazı donanımları sürekli maximum performansta tutup ısınmaya sebep olur. (işlemci çekirdek hızını maxta tutar sürekli)

6) Anakart ısınır. Zaten sorunun ısı kaynaklı olmalı çünkü diyorsun ki 2 saat aralıksız oyundan sonra kapandı.
2 saat oynadığımda sorun olmadı. Yazmıştım aslında ama gözden kaçmış galiba. Daha önceden 2 saat aralıksız oynamıştım yani. Fakat o zaman ara sıra uyarı sesi verip oyundan atıyordu. Seri kısa şekilde 4 bip sesi veriyordu. Daha sonda BIOS ayarlarında bazı değişiklikler yaptım uyarı sesi kalktı fakat yarım saatlik bir oyun sonrasında bu ısınıp kapanma sorunu oldu. Bu akşam en geç yarın akşam afterburner verilerini paylaşmaya çalışacağım.
Teşekkürler ilgin için.

Anakart uyarı için bip sesi veriyorsa kritik sıcaklıktan ötürü bip sesi vermiştir tahminimce. Bir şeyler aşırı ısınıyor ve anakart bunu algılayıp sana uyarı veriyor olay bu gibi duruyor.

Aida64 ile yaptığım testte 91 derece sıcaklığa ulaştığında kapandı. Daha sonra bir daha yaptım aynı şekilde 91 dereceyi gördü sonrasında yine kapandı. Normal mi bu?

Tabii ki değil. Isınan belli ki işlemcin. Arkadaşların dediği gibi soğutucunun düzgün takılı olduğuna emin ol.

En iyisi bir sıvı soğutma almak gibi duruyor. Stok fan takılı şuan. Zaten aklımda vardı. Zamanı gelmiş herhalde.

Aynısını bende kullanıyorum. Soğutucu stok dahi olsa bu sıcaklıklara çıkması zor ama kasanın hava akışı kötüyse belli etmez. Termal macunu, özellikle kasadaki hava akışını ve anakart sıcaklığını takip etmeni öneririm. Başka programlarla da dene derim.

Ben Wraith Prism fanla kullanıyorum maksimum 68-69 derece görüyorum ama kasam Xigmatek Talon, ön tarafı mesh ve egzoz fanımda var. İyi hava akışı var anlayacağın. Eğer gerçekten kasandaki sirkülasyon iyi değilse ve sorun işlemci kaynaklıysa, 150 TL'ye alıyorsun bir tane Be Quiet PURE ROCK SLIM ve sorunu çözüyorsun

Son düzenleme:
Peki bu stres testinde 91 derecelik veri CPU için mi GPU için mi? Yukarda yani ekranın üstünde test unsuru GPU yazıyor. Bende test esnasında kasa açıkta olduğu için baktım biraz, ısınma ekran kartındaydı. Daha doğusu ekran kartı git gide ısındı. Yani ekran kartı testi tamamlayamadan bilgisayar kapandı olarak algıladım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…