R5 3600 ve RX 5700XT için yayın ayarları nasıl olmalı?

Viselt

Kilopat
Elimde Ryzen 5 3600 ve RX 5700XT'li PC var. Yeni internet bağlattırdım ve OBS ayarı yapmak istiyorum. Valorant yayını yapmak istiyorum. Sizce ekran kartı ile mi açmalıyım yoksa işlemci ile mi?

Deneme yanılma ile öğrenmeniz en doğrusu olur. Ama benim tavsiyem OBS kullacaksanız (yani driver üzerinden değilse) işlemci üzerinden yayın açmanızı tavsiye ederim.

Deneme yanılma ile öğrenmeniz en doğrusu olur. Ama benim tavsiyem OBS kullacaksanız (yani driver üzerinden değilse) işlemci üzerinden yayın açmanızı tavsiye ederim.
Diğer arkadaşın dediği gibi oyun işlemci istiyor bence ekran kartı ile açmalıyım.
Hangi bitrate ile açmalıyım?

Diğer arkadaşın dediği gibi oyun işlemci istiyor bence ekran kartı ile açmalıyım.
Hangi bitrate ile açmalıyım?
İşlemci istiyor diye genelleme yapmak yanlış bir tutum. Hangi donanımın kullanımı daha düşükse onu seçin. Bitrate olarak da yardımcı olmak isterim ama çözünürlük, FPS değeri ve upload hızınız hakkında bilgi vermezseniz bir yorum yapamam.

İşlemci istiyor diye genelleme yapmak yanlış bir tutum. Hangi donanımın kullanımı daha düşükse onu seçin. Bitrate olarak da yardımcı olmak isterim ama çözünürlük, FPS değeri ve upload hızınız hakkında bilgi vermezseniz bir yorum yapamam.
Ekran kartımın kullanım oranı düşük işlemcim ne kadar oyuna odaklanırsa o kadar fazla fps alırım. oyunum 1080p fakat yayın 720p. Fps değerlerim 200-250 arası, upload 5.7 mbps.

Ekran kartımın kullanım oranı düşük işlemcim ne kadar oyuna odaklanırsa o kadar fazla fps alırım. oyunum 1080p fakat yayın 720p. Fps değerlerim 200-250 arası, upload 5.7 mbps.
Dediğim gibi, iki türlü de deneyin hangisinde daha yüksek FPS alıyorsanız onu tercih edin. Bitrate olarak da 4000-4250 vermeniz yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı