R5 3600 ve RX 590 sistem toplama

Bütçe
6K-7K
RAM olarak 2x8 olması daha iyi. 3200 MHz seçmen faydalı olacaktır. Zaten 3000 MHz ile arasında çok bir fiyat olmamalı.

Ekran kartı olarak 5600 XT bakabilirsin.

Hocam sistemi parça parça toplamayı düşünüyorum. Bu anakarta 2 ekran kartı da olabilir mi ? Yani önce rx 590 daha sonra r5 3600'e geçebilirim.
XFX RX 590 inceleme - Technopat Sosyal şurada inceleme yazısı paylaştım hocam bakabilirsiniz.

Hocam inceledim çok teşekkür ederim. Rx 590'dan vazgeçtim gibi. Aynı bütçelere önerebileceğiniz farklı bir ekran kartı var mı ?

Bilgili arkadaşlar önerirse daha iyi olur ama ben bundan sonraki ekran kartı tercihimde Nvidia tercih edeceğim. Şimdi bu cümleyi kurdum diye de bir sürü fanboy tarafından linç gelir ya hadi hayırlısı bakalım.

Ekran kartlarında anakart için herhangi bir uyuşmazlık olmaz. Hangi ekran kartını alırsan al sadece dar boğaz sorunun olabilir.

Ekran kartı olarak da ben Sapphire RX590 kullandım 6 ay ve hiçbir sorun yaşamadım ısınma değeri olarak da 70 dereceleri pek geçmiyordu. Yani model önemli AMD ekran kartlarında. Tabii Driver sorunları eskisi kadar olmasa da kısmen devam ediyor biraz şansa kalmış bir durum. Ama RX590 rakibi 1660 Super oda 2200 TL civarlarında satılıyor. Ya da indirimleri takip edip MSI Gaming X 5600 XT'de alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Anladım hocam teşekkür ederim. Bakalım göreceğiz.

Yani burada benim yorumlarım yanlış anlaşılmasın ben sadece kullanıcı olarak yaşadığım sıkıntıları ve kendi düşüncemi ortaya koyuyorum. Aslında bütün ekran kartları için geçerli model seçimi iyi olursa hem ısınma sorunu da pek yaşanmaz. Yani yazılım driver konusu pek şans değil bence. Şimdi bir başkası sorun yaşamadı diye amd yazılımı süper olmuyor.

Şans derken yaşayanlar kadar yaşamayanlarda var özellikle ilk RX400 serilerinde çok fazla sorun vardı zamanla bayağı azaldı bunlar. Burada şöyle bir sorun var bu söylediğim herkesi kapsamıyor ama yani bir bilgisayar toplanıyor iken birçok kişinin baktıkları tek şey işlemci ve ekran kartı bu ikisine bütün bütçeyi ayırıp geri kalan kısıtlı bütçe ile diğer ekipmanları almaya çalışıyorlar. En basitinden PSU gibi tüm sisteme elektrik veren bir ürünün en ucuzunu alıyorlar. Zaten çok güç çeken ve kısmen sorunlu bir yazılıma sahip bir ekran kartı üstüne yeterince voltaj alamayınca sapıtmaya başlıyor. Ondan sonrada kartlar sorunlu hata veriyor deniyor bu çok fazla gözlemlediğim bir durum. Aynı bilgisayara NVIDIA taksan aynı sorunu yaşamıyorsun belki çünkü daha az güç çekiyor ve daha stabil bir Driver'i var ama zaten NVIDIA cephesinde 3500 TL aldığın bir kartın performansını AMD'de 2500 TL alıyorsun yani bir yerde aynı performansı daha ucuza alıyorsun bununda bir bedeli olabiliyor. Bunu da atlamamak lazım.

Aynen hocam yorumunuz için teşekkür ederim işte seviyeli konuşma böyle olur. Babalarının şirketi gibi savunanlara benim tavrım esas.
Yani bende sırf uygun fiyata aldığım için kullanıyorum XFX rx 590 ekran kartımı bakalım gittiği yere kadar cidden AMD tarafında fiyat performans ürünleri de var. İşte bu sıkıntılar biraz canımı sıktı ama onu da parasına veriyorum artık ne yapalım

Zaten fanboyluk yapmanın bir anlamı yok hani AMD Intel veya NVIDIA hissesi olanları tenzil ediyorum onların hakkı yapabilirler. ama AMD ben şahsen firma olarak seviyorum neden derseniz her zaman F/P ürünleri çıkartmaya çalışıyorlar ya da çıkarttıkları öyle oluyor neyse bizim gibi gidip en tepe sistem kuramayanlar için F/P her zaman önemli oluyor. Bir diğer konuda AMD olmasa hem Intel ve NVIDIA kendi alanlarında at koştururlar ve son kullanıcıya her sene aynı ürünleri daha pahalıya satarlar. Çünkü rekabet olmaz. Ama AMD sayesinde bu rekabet oluşuyor ve fiyatlar aşağıya iniyor inmek zorunda kalıyor. He AMD sütten çıkmış ak kaşık mı değil onlarda bir adım öne geçseler aynı haltı yerler onu da söyleyelim. Ama işte rekabet her zaman son kullanıcıya yarar bunu unutmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…