R5 3600 ve RX 6600 ile darboğaz yapar mı?

Peki, bir sorum var bu parçaları birlikte kullanırken FPS drop yaşar mıyım? Diyelim ki %7'lik bir kayıp var bu görüntüyü veya akıcılığı etkiler mi ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumlarda adamın biri yazmış bu soruma cevap oldu, benim işlemci de overcloklu o yüzden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Yorumlarda adamın biri yazmış bu soruma cevap oldu, benim işlemci de overcloklu o yüzden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

İşlemcin çok kötü değil. Ayrıca anakartın destekliyorsa eline para geçince 5600 işlemci de alıp takabilirsin. BIOS güncellemesi ile 5600 takabilirsin. Hatta 7600 de takabilirsin.

O kadar fazla etkilememesi gerekli hocam. Bence başka bir sıkıntı var sizin sisteminizde. Belki bir miktar darboğaz yapar ama sizin dediğiniz gibi oyun oynanamaz halde olmaması lazım.

Ne gibi sıkıntı olabilir hocam çözemedim ben. İşlemciye overclock yapacağım idaretende cidden çok fazla takılıyor ETS 2 ve CS:GO bu iki oyunda çok fazla oluyor. Valorant, Apex gibi oyunlarda çok az hani sıkıntı etmeyecek derecede var. Witcher 3, God of War vb deneyeceğimde olacağını sanmıyorum onlarda. Güçlü oyunlarda olmuyor genelde. Önerebileceğiniz herhangi bir şey var mı?

Ben RTX3060 ile kullanıyorum R5 3600'ü. AAA oyunlarda darboğaz hiç yok ekran kartı %100 kullanılıyor. Valorant gibi yüksek FPS olan oyunlarda FPS dalgalı oluyor. 200-400 arası gidip geliyor ancak performansı etkilemiyor. Takılma ya da drop benzeri herhangi bir durum hiç yaşamadım. 4.5 GHZ overclocklu şekilde kullanıyorum. Tahminimce örneğin R5 5600 olsaydı Valorantta FPS 200-400 değil de 300-400 şeklinde olurdu.

R5 1600 AF ile 3600 arasında fark var. R5 3600 ve RX 6600 arasında darboğaz olmayacaktır. Gayet uyumlular. Olsa da pek hissedilmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vallahi hocam izlediğim tüm videolarda darboğaz yapmıyor o karta senin işlemcin.

Diğer oyunlarda ekran kartı kullanımı %70'in bile aşağısına düşüyor. Nasıl yapmıyor?

İşlemcin çok kötü değil. Ayrıca anakartın destekliyorsa eline para geçince 5600 işlemci de alıp takabilirsin. BIOS güncellemesi ile 5600 takabilirsin. Hatta 7600 de takabilirsin.
5600 takılan anakarta nasıl 7600 takıyorsun? Biri DDR4, biri DDR5.

Diğer oyunlarda ekran kartı kullanımı %70'in bile aşağısına düşüyor. Nasıl yapmıyor?

Arkadaş oynanamaz hale geliyor demiş fark ettiyseniz. FPS düşmesi yok benim attığım videoda ve gayet stabil şekilde oynanıyor. Ayrıca benim attığım video da 6600 XT.
*5700 yazacaktım 7600 yazmışım. Benim hatam. İlk mesajımı düzelttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…