R5 3600 voltajı nasıl yükseltilir?

Sağolun hocam.
Ryzen Master programına girdikten sonra, Manuel i seçip, 4.2 Ghz i seçtikten sonra voltajı düşürerek Cinebench testlerini yap.
Hocam gereken programları indirdim ama bende Core voltajı çok düşük çıktı zaten? 0,64 yazıyor resmi de koydum hatta.

Dosya Ekleri

• manual 1.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Sağolun hocam.

Hocam gereken programları indirdim ama bende Core voltajı çok düşük çıktı zaten? 0,64 yazıyor resmi de koydum hatta.
Normalde senin işlemci kaç ghz de çalışıyordu?
3.6 GHz temel frekans. Düşük voltajda çalışır.
Burda amaç max. GHz i düşük voltajla çalıştırıp hem performanstan ödün vermemek hem de işlemciyi daha serin tutmak.
BIOS ayarlarında CPB kapalımıydı? Yoksa açık mı?
Manuele ilk bastığın için belki 3.6 çıkıyor. Onu bilemem.

4.2ghz ve 1,3 voltajla çalışmazsa kaldır at demişler rehberde ama direk mavi ekran verdi o değerlerde. 3,95 ve 1.3 voltaja getirdim onda da dondu alet Cinebenche girince. Son dediklerine bakayım en iyisi, ok.
CPB kapalı mı olmalı açık mı ? CPByi kapattım ok.

Son düzenleme:
İşlemciyi ne zaman aldın?
İlk çıkan 3600 lerin silikon kalitesi biraz düşük oluyormuş. Ondan dolayı voltaj yetersiz kalmış olabilir. İşlemcinin üzerinde hangi yıla ait olduğu yazar ama ancak macun falan değiştirirsen görebilirsin. Aklında olsun macun falan yenileyecegin zaman işlemcinin fotoğrafını çek.
Ben daha 2 hafta önce kurdum sistemi o yüzden herhangi bir sorun olmadı. Biraz da şans işi. Yapabilecek bişey yok

İşlemciyi yeni aldım ama 2. el yani 6 aylık aslında.
CPByi kapattım ve şu an 3,6GHz 1.086 voltta çalışıyor alet BIOStan gördüğüm kadarıyla. Ben Ryzen Masterdan değilde BIOStan yapayım bari OCyi Prime95 testi yapayım bakalım noolacak...
Cinebench testinde single sorunsuz bitti ama multisinde kapandı program sanırım çok düşük geldi voltaj 1.086 ama AUTO hali bu voltaj. Sadece CMPyi kapattım?

Son düzenleme:
Sıcaklık değerlerine bak bakalım
40 derece civarı cinebenchte.
O.C yapmadan tam performans almak istiyorsan 4.2 GHz e çekebilirsin. 3.9 lara düşürsem voltaj daha düşer tabi ama performanstan ödün vermek istemiyorum.
Bu bold kısmı nasıl yapacam, BIOStan direk 42 çarpana getirsem sapıtmaz mı? Voltajı ne yapacağız çarpanı 42 yaparsam?

Yok yahu kesin benim CPUda bir sorun var, test programlarında bile crashliyor CMP kapalıyken bile. Neyse çok sağol Ahmet hocam, ben bunu servise yollayacam artık inş değiştirirler.

Son düzenleme:
İşlemcide sorun var diyemiyorum dediğim gibi. İkinci el aldim dedin. Üretim yılı nedir bilemiyoruz. Düşük performansta çalıştığı için ısı değerleri düşük. Google ryzen 5 3600 voltaj düşürme diye bir yaz. Çok konu var. Fikir edinirsin.
Biostan cpb yi kapatıp kullanacaksan ratio değerine dokunma. Ama kapattiktan sonra 42 yaparsan ideal voltajı ryzen master ile bulup yaparsan sıkıntı yaşamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…