R5 3600 vs i5 9600K

Hocam aynı anakartları kullanabiliyorsunuz. Size önerim MSI B450 Gaming Plus Max veya MSI Tomahawk Max ancak bütçe doğrultusunda daha uygun farklı anakartlara da yönelinebilir. Ben Tomahawk MAX'i kendim kullandığım için rahatça öneriyorum. Ayrıca Ryzen 3600 bahsedildiği gibi çok ısınmıyor. Stok fanla da kullanabilirsiniz. Eğer çok tedirgin oluyorsanız BIOS içinden "Core Performance Boost" özelliğini devre dışı bırakıp daha serin kullanabilirsiniz işlemciyi. Kasanızı hava akışı güzel olan modellerden seçmeye çalışın, bu önemli bir rol oynuyor sıcaklıkta.

R5 3600 işlemci al anakart uyumlu anakart alabilrsin 3 üncü nesil destekleyen ve ısınma problemi için sıvı soğutma takabikirsin yada kaliteli termal macun sür

R5 3600 Kutusunun içinden fan çıkıyor mu yoksa fan almam gerekiyor mu. Eğer çıkıyorsa çıkan fan yeterli olur mu

3000 serisinde voltaj ve sıcaklık sorunları vardı. Hatta AMD X570 anakartlara sırf bunun için fan koydu diye biliyorum. Yazdığınız anakartlarla pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.
Bunun 3000 serisiyle ne alakası var? x570 Çipseti üst seviye bir Çipset olduğu için üreticiler çipsete fan koymuş. Fanlı anakarta 2. nesil de takabilirsin.

Kış ayında masaüstünde 55 derece normal mi? Yaz ayında sosyalde nasıl konular açılacak merak ediyorum.

Ryzenler'in çalışma mantığı bu fabrikasyon halde fakat kapatabiliyorsunuz. Konu başlığımı inceleyebilirsiniz.

3600 veya 3600X geleceğe yönelik daha iyi olacaktır. B450 için üst seviyede alt seviyede anakart önermiyorum. Üst seviye pahalı, alt seviyelerde gördüğüm kadarıyla sorun çıkartıyor. MSI Tomahawk veya Gigabyte Elite modelleri olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…