R5 3600 vs R5 1600 AF

Tymen

Hectopat
Corsair 8 GB Vengeance LPX 3000HZ.
ASRock B450-HDV r4. 0.
Ryzen 5 3600.
500W PSU (eski)
GT 640 DDR3 64 Bit.
120GB Adata SU650
Merhaba arkadaşlar sistemim şu anlık bu şekilde yakın bir zamanda bütçem uygun olursa ilk olarak ekran kartımı değiştireceğim ve aklımda 1650 Super var. Ayrıca 8 GB ek RAM ekleyeceğim size 2 adet sorum var anakartım R5 3600 ile uyumlu olur mu (şu an işlemci kargoda)? Bir de PSU eski olduğu için herhangi bir sıkıntı çıkarır mı?

Hocam anakartınız 3. nesil Ryzen işlemcileri desteklemiyor. Eğer elinizde başka bir AMD işlemci varsa önce BIOS'unuzu güncelleyin. Yoksa güncellemek için herhangi bir teknik servis de size yardımcı olacaktır. Güncellemeden sonra işlemciyi kullanabilirsiniz.

PSU'nuzun tam model ismini belirtseydiniz keşke. Eğer eski ve 80+ sertifikası yoksa tavsiye etmiyorum.

Corsair 8 GB Vengeance LPX 3000HZ.
ASRock B450-HDV r4. 0.
Ryzen 5 3600.
500W PSU (eski)
GT 640 DDR3 64 Bit.
120GB Adata SU650.
Merhaba arkadaşlar sistemim şu anlık bu şekilde yakın bir zamanda bütçem uygun olursa ilk olarak ekran kartımı değiştireceğim ve aklımda 1650 Super var. Ayrıca 8 GB ek RAM ekleyeceğim size 2 adet sorum var anakartım R5 3600 ile uyumlu olur mu (şu an işlemci kargoda)? Bir de PSU eski olduğu için herhangi bir sıkıntı çıkarır mı?

BIOS'unuz muhtemelen gunceldir anakarti yeni aldiysaniz artik piyasadaki cogu anakart 3000 ready olarak geliyor. PSU marka model belirtin eger kaliteliyse sorun cikarmaz ama dandik bir PSU ise yuksek ihtimal sistemi beslemeyecektir.

BIOS'unuz muhtemelen gunceldir anakarti yeni aldiysaniz artik piyasadaki cogu anakart 3000 ready olarak geliyor. PSU marka model belirtin eger kaliteliyse sorun cikarmaz ama dandik bir PSU ise yuksek ihtimal sistemi beslemeyecektir.
Anakart 2000 Ready olarak geliyor.

Anakart 2000 Ready olarak geliyor.
Yeni aldıysa 3000 Ready olarak gelir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı