Rifat Sezer
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz cumartesi günü evde kendi PC montajımı yaptım ve BIOS'a girdiğimde CPU sıcaklığımın boşta 55 hatta 60 bile diyebilirim o sıcaklıklarda olduğunu gördüm. Bütün parçalar yeni işlemcim Ryzen 5 3600 stok fanıyla kullanıyorum ve termal macun falan sürülüydü. Foruma baktığımda yaz aylarında normal o sıcaklıklar deniyordu fakat oturduğum yerde öyle sıcak bir hava da yok. Birkaç gün geçmesini bekledim fakat parçalar sıfır olduğu için bir şey olmasından korktum o yüzden konu açmak istedim. Bu sıcaklıklar boştayken normal mi sizce?
Ayrıca bir sorunum daha var BIOS'tan RAM frekanslarını ayarladım fakat BIOS'ta hala 2133 MHz gözüküyor fakat görev yöneticisinden baktığımda 3200 MHz'de çalışıyor. BIOS'ta öyle görünmesi normal midir? Anakart ASUS TUF B450 PRO GAMING.
Ayrıca bir sorunum daha var BIOS'tan RAM frekanslarını ayarladım fakat BIOS'ta hala 2133 MHz gözüküyor fakat görev yöneticisinden baktığımda 3200 MHz'de çalışıyor. BIOS'ta öyle görünmesi normal midir? Anakart ASUS TUF B450 PRO GAMING.