R5 3600 yüksek sıcaklıklara ulaşıyor

Rifat Sezer

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz cumartesi günü evde kendi PC montajımı yaptım ve BIOS'a girdiğimde CPU sıcaklığımın boşta 55 hatta 60 bile diyebilirim o sıcaklıklarda olduğunu gördüm. Bütün parçalar yeni işlemcim Ryzen 5 3600 stok fanıyla kullanıyorum ve termal macun falan sürülüydü. Foruma baktığımda yaz aylarında normal o sıcaklıklar deniyordu fakat oturduğum yerde öyle sıcak bir hava da yok. Birkaç gün geçmesini bekledim fakat parçalar sıfır olduğu için bir şey olmasından korktum o yüzden konu açmak istedim. Bu sıcaklıklar boştayken normal mi sizce?
Ayrıca bir sorunum daha var BIOS'tan RAM frekanslarını ayarladım fakat BIOS'ta hala 2133 MHz gözüküyor fakat görev yöneticisinden baktığımda 3200 MHz'de çalışıyor. BIOS'ta öyle görünmesi normal midir? Anakart ASUS TUF B450 PRO GAMING.

CPB kapattığınız takdirde sorununuz çözülecektir.

Stok fan yetersiz falan değil evet kötü ama yetersiz değil. @4GHz'de tam yükte 58 dereceyi geçmiyor işlemcim. Tabii kasa içi havalandırmanız çok önemli bir etken bu konuda.
Otomatik CPB ayarında gereksiz fazla voltaj veriliyor bu ısı açığa çıkartıyor. Kendiniz manuel yaparsanız bahsettiğim gibi serin serin kullanırsınız veya tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.

Aynu işlemciyi kullanıyorum ve aynı sıkıntıyı yaşadım. Forumda bununla ilgili bir sürü konu var. Ben işlemci soğutucusu alıp çözmüştüm sen almak istemiyorsan başka konularda yeterli bilgiler vardı biraz araştırırsan çözebilirsin.

3600 sistem topladıklarında Technopat'ta onlar da stok kullanmıştı onun rahatlığı vardı üzerimde fakat yetersiz diyorsunuz. Üzüldüm doğrusu.

Arkadaşımda aynı sıkıntıyı çekiyordu.

.

Bunu aldı düzeldi.

Hocam şu an Newegg'de çok ucuza Dark rock Pro 4 bulunuyor. Normal fiyatı 1050TL civarı. Newegg'de 650 TL şu an.

Core Performance Boost kapattım ve sıcaklık 45 dereceye kadar düştü. Bu sıcaklık yeterlidir sanırım.

Gayet iyi bir değer 45 derece

Bende bunu almayı düşünüyorum ama biraz pahalı sanki? 😂 Biraz daha koyup 240mm sıvı soğutma almak hem görsel açıdan hemde soğutma performansı açısından daha mantıklı geliyor. Kaça aldınız sorması ayıp?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı