R5 3600 yükte olmadan bile çok ısınıyor

fahriggvvv

Hectopat
Merhaba bugün oyun oynarken sıcaklık değerine bakayım dedim baktığımda işlemci 96 derece sabitti ama oynadığım oyun Roblox yaklaşık 10dk'dır oynuyorum yani çok işlemciyi zorlamayacak bir oyun.
Ama derece 96 dereceydi stok fan kullanıyor en son 6 ay önce macunladım hiçbir zaman GHz4'ün altına düşmüyor, ne yapmalı?

Günlük kullanımda ne kadar sıcaklığa ulaşıyor işlemciniz? Bende 48 derecede şuanda.

Bu konuyu etkileyebilecek bir sürü etken var. Öncelikle stok fan o işlemci için yetersiz.
Kullandığınız termal macun nedir?
Kasanız nedir? Havalandırması iyi mi?
Undervolt yaptınız mı?

AMD islemciler bostayken bile 50-55 derece olabiliyor da yukte 96 derece cok fazla hocam. Stok fanin degismesi sart.

İnce ayarlar yaparak stok fanla da sıcaklıklar düşürülüyor ama her ne olursa olsun o işlemci için ekstra soğutma gerekli. Şu an alamıyorsanız güvenli sularda dolaşmak için CPB'u kapatıp bir miktar performans düşüşünü kabul edin. Zaten 250-300 TL'ye mevcut işlemcinizden tam verim alabilmenizi sağlayacak, düzgün bir soğutucu edinebilirsiniz.

Hocam onu nasıl yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…