R5 3600'den 5600'e geçilir mi?

Mantıklı iş bence arkadaşımda 3500Xden 5600'e geçmişti çıkar çıkmaz, güzel bir işlemci olmuş BIOS'unu güncellemeyi de unutma hocam.
Bu yükseltmeyi bende yapmayı düşünüyorum ama BIOS update nasıl yapılacak? 3600 takılıyken yapıp sonra 5600 mü takacağız?

Bende bilmiyorum araştırıp yapacağız bir şey daha sormak istiyorum işlemciye alıcı çıktı fakat Param Güvende ile satın almak istiyor bir sıkıntı çıkmaz değil mi işlemciyi alıp gidip içine farklı işlemci koyup iade etmek gibi

Bu yükseltmeyi bende yapmayı düşünüyorum ama BIOS update nasıl yapılacak? 3600 takılıyken yapıp sonra 5600 mü takacağız?
Eski işlemci takılıyken BIOS güncellemesini yapın. B350 ve B450 anakartlar için gerekiyor. Güncelleme sonrası Ryzen 5000 serisi uyumlu hale geliyor.

Hali hazırda kullanıyorsan önce kullandığın işlemci ile güncelleme yapıyorsun ve aşırı basit bir işlem youtube da onlarca videosu var yapamazsan konu açarsın yardım ederler. Son sürüme güncellersen tüm yeni çıkan işlemcileri kullanabilirsin.

3600 ile 5600 karşılaştırma videolarına baktım da öyle kesin alınmalı dedirtecek bir fark göremedim. First Person oyunlarında 10-15 FPS gibi bir fark varken yarış oyunlarında fark biraz daha açılıyor. Kararsız kaldım alıp almamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…