R5 3600'den AM4 olan hangi işlemciye geçilmeli?

SmartFace

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,

Sistemime ufak bir yükseltme yapmak istiyorum. B550 anakartım var ekran kartım RTX3060 12 GB. Şu anki işlemcim R5 3600. ekran kartıma yeterli gelmiyor gibi hissediyorum. AM5'e geçmeyi düşünmüyorum çünkü RAM'leri de yenilemem gerekecek o kadar bütçem yok. İşlemciyi hangi işlemciye yükseltmem mantıklı olur?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ekran kartıyla gayet uyumlu. Yükselteceksen 5600 falan geç. AM4'e çok ta fazla masraf etme.

Bence ekran kartıyla gayet uyumlu. Yükselteceksen 5600 falan geç. AM4'e çok ta fazla masraf etme.
R5 3600 ile arasında çok fazla bir performans farkı var mı peki? Açıkçası birkaç yıl boyunca sistem yükseltme yapmayı düşünmüyorum. AM5' e geçmenin masrafı Yeni RAM kitleri , yeni işlemci yeni anakart derken 20K' üstüne çıkıyor. 30K civarını bulur heralde. Öyle olunca 7K ya işlemci yükseltmek daha mantıklı geliyor şu aşamada. Normal oynadığım oyunlarda sorun yaşamıyorum bu işlemci ile ama hem kullandığım bir simülasyonun performansını artırmak hem de ileriye dönük bir güncelleme olarak düşünüyorum.

3600 ile 5600 ile arasında ki farkı FPS oyunlarında hissedersin zaten. Bir kaç yıl içinde 5600 zaten yeter. Fazla masrafa gerek yok onu demeye calısıyorum. Ayrıca 15 civarı AM5'e geçersin. 30 nereden çıktı?

3600 ile 5600 ile arasında ki farkı FPS oyunlarında hissedersin zaten. Birkaç yıl içinde 5600 zaten yeter. Fazla masrafa gerek yok onu demeye calısıyorum. Ayrıca 15 civarı AM5'e geçersin. 30 nereden çıktı?

6K RAM (32 GB) (ilk hesaplamada 64 GB'a bakmıştım)
7K işlemci ( R5 8500'ü baz aldım. Daha iyi bir işlemci de olabilir tabii şu aralar piyasayı takip etmiyorum)
8K anakart ( şu an elimde MAG B550 Tomahawk var. O seviyede bir anakart üzerinden hesapladım)

Evet ben de fazla masraf yapmak istemiyorum açıkçası şu an.

Birde 1K dan soğutucu al 14K tutuyor böyle.

Hem bütçemi çok zorlamasın hem kayda değer bir performans farkı olsun hem de ekran kartımı %100 besleyebilsin istiyorsanız R5 5600X'e yükseltebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…