R5 3600'den hangi işlemciye geçilir?

Bütçe
5000-6000

RamBOOss

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB Ram
Anakart
Asus A320M-K
Valorant oynuyorum ve 165Hz monitör kullanıyorum. Fakat FPS değerlerim bırakın 165 civarını, 100 FPS'e kadar düşüyor. İnternetten işlemcimin ve diğer donanımlarımın özelliklerine baktığımda 200 ve üstü FPS değerleri aldıklarını gördüm. Fakat ben hiç o değerli gördüğümü hatırlamıyorum. Bunun sonucunda bilgisayarımın donanımlarını yenilemeyi düşünüyorum fakat işlemciyi yenilediğim zaman sorun çözülür mü emin değilim. Kullandığım işlemci Ryzen 5 3600 fakat yetersiz. Valorant'ta FPS değerlerimin 200 üstüne çıkmasını istiyorum, buna göre değiştirmem gereken parça işlemci mi? Eğer işlemciyse yeni alacağım işlemcinin ne olmasını önerirsiniz?

----Bilgisayar özelliklerim----
ASUS RTX 3050.
Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
Yaklaşık 1.5TB depolama.
ASUS A320M-K anakart.
Corsair CV650 650W Power Supply.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci değişecekse anakartı da değiştirmenizi öneririm ayrıca işlemci+ekran kartı değişimi daha sağlıklı olur.

R5 5600 alabilirsin ama 3600 ile de o kadar düşük FPS alman garip oyun SSD'ye mi kurulu.

İşlemci değişecekse anakartı da değiştirmenizi öneririm ayrıca işlemci+ekran kartı değişimi daha sağlıklı olur.
onları değiştirebilcek param olsaydı işlemci değiştirmek konusunda bu kadar titiz olmazdım zaten . İşlemciyi bile zar zor değiştiricem muhtemelen

R5 5600 alabilirsin ama 3600 ile de o kadar düşük FPS alman garip oyun SSD'ye mi kurulu.
evet ssd'ye kurulu fakat fps değerlerim ilk başından beri böyleymiş sanırım. Daha önceki ekran kayıtlarımdan gördüğüm kadarıyla. Muhtemelen işlemci baştan beri sıkıntılıymış :l. Lanet olsun toplu kasa alan aklıma

AM4 de R5 5600 üstüne çıkmaya gerek yok. Ama anakartıda satıp yanına B550 alsanız iyi olabilir.

32MB önbellekli işlemciyle 100-150 FPS alman imkansız. Sistemle alakalı bir sorun vardır. 32MB önbellekli 5600 ile 400-500 FPS alıyordum. Valorant önbellek isteyen bir oyun. 8 çekirdek 7800x3D ile 600-800 FPS bu yüzden rahat alınıyor. Benim eski kart RX 570 ve APU Ryzen 5 2400G ile 120 FPS alıyordum. 4MB L3 önbellek var 2400G'de.

inan ki 100 FPS'e kadar düşüyor. Sistemle alakalı sorun dediğin örneğin ne olabilir?

İnan ki 100 FPS'e kadar düşüyor. Sistemle alakalı sorun dediğin örneğin ne olabilir?

Virüs, chipset sürücüsü, ekran kartı sürücüsü, eski BIOS ve Windows sürücüsünün güncel olmaması. Hepsini güncelle.

Virüs, chipset sürücüsü, ekran kartı sürücüsü, eski BIOS ve Windows sürücüsünün güncel olmaması. Hepsini güncelle.
Defender ile virüs kontrolünden birşey çıkmadı, Chipset driver güncel, Ekran kartı driver güncel, biosu güncelledim ve Windows driverda güncel. Fakat FPS aynı şekilde genel olarak yüksek olsa yine de oyunda fight sırasında ani düşüşler yaşanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…