R5 3600'e GTX 1650S mi GTX 1660 mı almalı?

mcnbgcc

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar topluyorum ve sıra ekran kartı almaya geldi fakat kafam çok karışık.

Sistemim:
İşlemci - R5 3600
Anakart - ASUS TUF B450M-PLUS
RAM - XPG 16 GB Spectrix D41 3200MHz (2x8)
PSU - Aerocool 600W 80+ Cylon

Sistemi ilk toplamayı düşündüğümde RX 570 almak geçiyordu aklımdan ama YouTube'da benzer özellikte oyun karşılaştırma videoları izlediğimde fikrim değişti ve az daha koyup GTX 1650S almaya karar verdim ama onunda 4 GB RAM'i var ve uzun soluklu götürüp götürmeyeceği konusunda kararsızım. Bu yüzden az daha da koyup GTX 1660 mı alsam? Yoksa GTX 1650S'de yeterli gelir mi?

Son düzenleme:
Horizon Zero Dawn yüksek-ultra arası ayarlarda 7 GB VRAM'den fazla kullanıyor hocam. 4 GB VRAM güncel oyunlara yetmeyebiliyor. Bütçenizi arttırabilirseniz 1660-1660S almanızı tavsiye ederim.

6 GB bile kimi zaman yetersiz geliyor. Ağır oyunlar oynuyorsanız GTX 1660 öneririm. Bu arada eğer RAM'i tek 16 GB alıyorsanız, almayın. 2 tane 8 GB çok daha performanslı olur.
Son 5 yıllık bütün oyunları oynamayı düşünüyorum ve çıkacak olanları da. Bu arada evet 2x8 Dual Channel RAM var yazmayı unutmuşum.
İkisi de değil,1660S alınmalı.
Horizon Zero Dawn yüksek-ultra arası ayarlarda 7 GB VRAM'den fazla kullanıyor hocam. 4 GB VRAM güncel oyunlara yetmeyebiliyor. Bütçenizi arttırabilirseniz 1660-1660S almanızı tavsiye ederim.
Böyle böyle RTX'e doğru gidicem gibi 😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı