R5 3600'e rakip işlemci önerisi

Bütçe
2100

iBatuJR

Hectopat
Daha fazla  
R5 3600 düşünüyorum sistemime. EBA, Zoom falan da kullanacağım. Rekabetçi oyunlar oynarım genellikle. Arada bir de hikayeli oyunlar. Önerilerinizi bekliyorum. 2100 TL Max.

Hocam benim de kafama şu takıldı R5 3600 3.6 GHz iken 10400F ise 2.9 GHz FPS düşüşü yaşar mıyım?

Hayır, rakibi. Hatta az da olsa gerisinde kalıyor çünkü RAM desteği 2666 MHz ve o.c. Yapılamıyor çünkü çarpan kilidi kapalı.

Hocam o zaman ben R5'te kalayım ben 3200 MHz RAM düşünüyorum.

Hocam benim de kafama şu takıldı R5 3600 3.6 GHz iken 10400F ise 2.9 GHz FPS düşüşü yaşar mıyım?

Hocam o zaman ben R5'te kalayım ben 3200 MHz RAM düşünüyorum.
Evet i5'in 2666MHz desteklediği doğru. Ama bu değer 3000MHz olduğu zaman "vay bee" diyecek kadar bir fark olmuyor. Yani eğer anakartınız Z serisi değil ise alarak fazla para vermeye gerek yok. B serisi alıp yolunuza bakabilirsiniz.

Hocam uzun kullanacağımda bilgisayarı ondan emin olamadım.
O zaman Z serisi almanız daha mantıklı olabilir. Ama bir yandan da Z serisi almak yerine diğer ekipmanları yükseltebilirsiniz.
10400F Z490 ile uçan bir işlemci. 3866 MHz CL16 O.C ile kullanıyorum işlemciyi ben mesela. B460 ile falan alacaksanız almayın.
Neden ? B serisi ile de gayet ideal bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı