R5 3600'e sıvı soğutma tavsiyesi

Yer
İstanbul/Giresun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kasamdan gelen aşırı işlemci ve kasa fan sesinden aşırı rahatsız olduğumdan dolayı bir sıvı soğutma ihtiyacımın olduğumun farkına vardım. Hem işlemci fanından hem de kasa fanından kurtulurum diye düşünüyorum. Sessiz olması benim açımdan çok önemli, tavsiyeleri ona göre yaparsanız müteşekkir olurum. Bütçem en fazla 1500TL. 2-3 yüzeysel araştırmamla Corsair Hydro serisi H100I 240mm RGB Platinum sıvı soğutucusunu buldum. Almaya karar kılmadım ama estetik tasarımıyla beni cezbetti. Fakat levon turaç abimin yaptığı incelemede fazla yük altındayken yüksek ses seviyelerine ulaştığını söyledi. Burada ve başka forumlarda ise sessiz çalıştığını yazanları gördüm. Aynı şekilde Donanım Arşivi incelemesinde sessiz çalıştığını belirtmiş. Bayağı bir kafam karıştı. Bu ürün de ısrarcı değilim daha iyi 240Mm'lik sessiz ve RGB bir sıvı soğutucu önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Bu güzeldir, işinizi görür.
Daha iyi isterseniz bu çok iyi.

3600 gibi bir işlemciye sıvı soğutucu takmak çok absürt bir durum bence. 65W TDP'si var zaten ne gerek var soğutmaya bir işlemci parası daha vermeye. Hem sessizlik hem soğutma istiyorsanız bu soğutucudan başka hiçbir şeye bakmayın derim.

3600 gibi bir işlemciye sıvı soğutucu takmak çok absürt bir durum bence. 65W TDP'si var zaten ne gerek var soğutmaya bir işlemci parası daha vermeye. Hem sessizlik hem soğutma istiyorsanız bu soğutucudan başka hiçbir şeye bakmayın derim.

Eğer İlerki zamanlarda işlemcimi yükseltirsem dövizin tahmin edilebilir durumundan dolayı sıvı soğutucuya 2 kat daha fazla para vermek istemiyorum. Ayrıca estetik durmasını da istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı